Ovocný táč
Tento tradiční koláč se vyznačuje nadýchaným kynutým těstem, které je pokryto šťavnatými plody rybízu a angreštu a navíc zasypáno sladkou drobenkou. Kyselost rybízu a angreštu dodává sladkému těstu vyváženou a svěží chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 202 kJ / 7 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,60 g |
| Tuky | 290,42 g |
| Vláknina | 34,11 g |
| Cholesterol | 645 mg |
| Sodík | 146 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 993,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umyjeme ovoce - rybíz odstopkujeme, angrešt zbavíme stopek.
Krok 2: Droždí rozdrobíme v mírně ohřátém a oslazeném mléce, když kvasnice vzejdou, vlijeme do mísy s ostatními surovinami. Vymícháme hladké těsto a necháme vykynout.
Krok 3: Poté rozdělíme na dvě stejné části a na vymazaném plechu roztáhneme a vtlačíme až do rohů. Poklademe ovocem a posypeme drobenkou.
Krok 4: Na drobenku promícháme všechny suroviny. Pokud máme kyselejší ovoce, přidáme cukr. Drobenkou posypeme ovoce na plechu
Krok 5: Necháme ještě chvíli na plechu kynout a zatím rozehřejeme troubu na 170 °C.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Potom vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
Zveřejněno 9. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Moje poznámka
Ovocný táč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNAO
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
ovocný táč,
kynutý táč s ovocem,
rybízový táč,
táč s rybízem,
tac,
kynutý ovocný táč,
ovocné táče,
kynutý táč s rybízem,
recept na ovocný táč,
ovocný táč recept,
posypka na tac,
táč s ovocem,
angreštový táč,
angrešt recepty,
ovocný táč kynutý,
táč z rybízu,
hanácký táč,
wwwrecepty.cz,
ovocný kynutý táč,
špaldový táč
Suroviny:
ovoce,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
mouka,
cukr,
tuk
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
nesmrdí.. mám tady recept na Koláčky jako kynuté,ale bez kynutí, kde jdou přímo kostky dvě a naprosto v pohodě