Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 982 kJ / 2 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,49 g |
Tuky | 42,98 g |
Vláknina | 57,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 506,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Moje poznámka
Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6Kz
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 22 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 44 minutami
Výborné lasagne
Hansenka před 49 minutami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 1 hodinou
Ražniči v zapékací misce
Valis před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 1 hodinou
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 2 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 3 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 4 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 4 hodinami
Tématické fráze:
diabetické recepty,
jidelnicek pro cukrovkare,
vaření pro diabetiky,
recepty pro cukrovkáře,
dia chléb,
dia jídelníček,
diabetický jídelníček,
dia zákusky,
jídelníček cukrovkáře,
dia chleba,
kuchařka pro cukrovkáře,
diabeticka kuchařka,
diabetická kuchařka on line,
diabetický chléb,
dia recepty,
dia zákusky recepty,
jidlo pro cukrovkáře,
kváskový chléb recept,
chleb bez droždi,
diabetické zákusky
Suroviny:
droždí,
cukr dia,
mouka žitná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
sůl,
nesolené arašídy,
semínka slunečnicová,
semínka dýňová,
semínka lněná,
vločky ovesné,
anýz,
fenykl,
kmín celý,
olej olivový,
voda
Komentáře (16)
4 krajíčky zbytku chleba dám do misky , přidám hrnek a půl vody a když se krajíčky nasáknou propasíruji to přez jemný cedník a nebo rozmiksuji v mixéru na kaši , přidám jedno suché droždí , jednu lžičku cukru , jednu lžičku soli, jednu lžičku kmínu a asi 40 dkg mouky hladké světlé , všechno z lehka propracuji , popřípadě jestli se těsto ještě lepí přidám mouku a pak tuto hmotu dám do pekárny , zapnu na program č. 2 ( zrychlené pečení ) a za dvě hodiny je chlebíček hotový , je dobrý a levný a starý chleba se také spotřeboval , to mě těší , že se nic nevyhodilo . Lze upéct i v troubě , stejný postup jako u chleba pro diabetiky, je chutnější , má lepší kůrku . Při pečení v troubě chleba potírám vodou s octem , dá to ale víc práce . Pekárna jde nastavit i časově a tak je prýma ráno vstávat a mít chleba ještě teplý k snídani .
Dobrou chuť přeje Božena