Pěry z bramborového těsta
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové pěry jsou tak chutné, že si je určitě budete vařit častěji.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 36,18 g | 
| Tuky | 9,81 g | 
| Vláknina | 16,25 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 137 mg | 
| Sůl | 0,21 g | 
| Sacharidy | 251,75 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Moje poznámka
					
				
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 30 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 40 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							guliváry, 
						
						
							bramborové pery, 
						
						
							recepty z bramboroveho testa, 
						
						
							trnkové gule, 
						
						
							povidlové pěry, 
						
						
							opomijena jidla a zvyky, 
						
						
							slovácké pěry, 
						
						
							recept na gulivary, 
						
						
							recept na pěry, 
						
						
							testo na pery, 
						
						
							bramborové pěry s povidly, 
						
						
							bramborové gulivary s makem, 
						
						
							marie lekešova hluk, 
						
						
							guliváry recept, 
						
						
							trnkove pery, 
						
						
							jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku, 
						
						
							pokrmy z bramboroveho testa, 
						
						
							z bramborového těsta, 
						
						
							švestkové  guliváry, 
						
						
							gulivary recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							krupice dětská, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sůl, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mák mletý, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
Komentáře (31)
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...