Polévka z červené čočky a václavek

magdalenka Kuchař: magdalenka

Polévky 12 názorů

Suroviny

250 g červené čočky (celá, loupaná)
500 g václavek
sůl
čierne korenie - pepř černý
majoránka
ligurček - libeček
2-3 stroužky česneku
voda
1 PL sádla
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Červenú šošovicu prepláchneme a dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými václavkami.

  2. Varíme cca 35 minút, potom osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, majoránku, povaríme 5 minút, do hotovej polievky pridáme sádlo alebo trochu oleja.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z červené čočky a václavek

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Jana Remkova: som potešená a fotka je super!:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Magdi, paráda!!! Jen já mám plný mrazák hřibů,:-D, tak jsem si omylem vyndala už podušené houby, místo václavek a už jsem to neřešila. Ony se ty štítky v mrazáku odlepí a tak se to nedalo poznat. Fakt skvělá polévka, kterou netřeba zahušťovat. Díky moc za recept, dovolím si přidat foto;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jako vzdy vaclavky a jako vzdy -povedene.Ja si, s dovolenim, do hotove polevky,jen do me porcicky,kapnu malinko octa.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to by mi chtnalo, super polívečka:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Severinka:priznám sa, nič nemeriam, nevážim, hlavne u polievok, ja to len odhadujem, lebo sa to tak patrí napísať do receptu. Tipujem 2 litre, aj čočku tipujem, keď som videla, že to "kašovatie", doliala som vodu. Veď je to v podstate jedno.;-) Nech sa ti darí a hlavne, chutí. Ja som na huby naučila aj manžela, kedysi všetky odmietal jesť aj zbierať. Dnes je z neho už aj hubár, síce minule doniesol muchotrávku tigrovanú miesto bedle...:-D ešte dobre, že ho stále kontrolujem...
    A ešte - do tejto polievky dávam aj maggi tekuté polievkové korenie, takisto do václavkovej držkovky, hore to nepíšem. (Niekto je na to alergický.)

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    prosím, prosím kolik té vodičky na to množství čočky:-?:-?:-?abych z toho neměla kaši:-O:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    magdalenka: Magdalenko, nápaditá polévka s těmi houbami;-) Já václavky moc nemusím, jen na kyselo, ale takto mohou být dobré. Už moc pěkně fotíš, proti začátkům:yes::yes::yes: Máš 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    magdalenka::-D:-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    maris: uvažovala som, ale nedodávam, sama mám málo, zaplnila som len jeden mrazák.:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Pochutnala bych si:-p:-):yes:+2
    Dnes jsem viděla v jednom obchůdku s ruskými potravinami zmražené václavky. Nedodáváš je tam ?;-):-)):-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-p hmm, červenou čočku bych ještě měla a nějaké václavky taky;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: václavky do mrazáku recepty z václavek jak poznat václavky cocka vaclavka zmrazené václavky polévka z červená čočka recept václavky zmrazené václavkovej guláš polévka z václavek polévka z červené čočky ona dnes houby václavky můžou být v mražáku čočka hriby hřiby václavky guláš ze zmražených václavek podusene václavky do mrazáku bedle jak poznat omáčka již ze zmražených dušených hřibů vaclavky do mrazaku jak poznat houby vaclavky václavky držkovky