Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky se žampiony a hráškem

Šťavnaté kuřecí maso, voňavé žampiony a sladký hrášek tvoří skvělou kombinaci, která chutná celé rodině. Tento rychlý a snadný recept se hodí jak na běžný oběd, tak na večeři po náročném dni.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji dozlatova. Krok 2: Kuřecí stehna vykostíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli. Krok 3: Společně osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme, až maso změkne. Krok 4: Zahustíme lžičkou mouky rozmíchané v troše vody. Přidáme pokrájené žampiony, hrášek a provaříme. Krok 5: Nakonec zjemníme smetanou.

TIP: Žampiony s kuřecím masem - inspirace na vaření

Zveřejněno 28. 11. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky se žampiony a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkl6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí kousky se žampiony a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkl6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hotovo a je to vyborne! pouzila som kurkumu, cierne korenie a sladku papriku, miesto muky som dala kukuricnu mucku. davam bodik:yes:

toto ma tu dnes zaujalo, tak idem uvarit, vyzera to velmi mnam

Včera bylo k obědu. Dala jsem tam jen kari a bylo to taky výborné. :-p:yes:

To bulharské koření jsem si přivezla z dovolené,přivezla jsem si víc druhů,tak ani nevím jak se co jmenuje a do jídla je dávám jak mě co napadne.Myslím že čubrica je taková nejběžnější a nejznámější :-O:-))

:-OČubrica je skvělá, ale Avokádo dělá také Bulharské koření.Asi to není přesné.

Není tím myšlena čubrica?

Jiřino - to bulharské koření je nějaká směs a prodává se přímo pod tímhle názvem?

Jsem ráda že ti přišel recept k chuti,protože jsem ho vymyslela "vlastní" hlavou.Koření se myslím může dávat podle toho co je doma a podle chuti :-):-))

Tak, Jiřko, jestli nevadí, přidala jsem foto z dnešního oběda, moc dobré, chválím!! Vůbec jsem si popravdě neuměla představit smetanu v kombinaci s rýží, ale byla jsem příjemně překvapená a ta jednička ode mne je tady právem! Asi jsem dala méně kari a nesehnala jsem v Albertu kurkumu a nějaké to bulharské koření, tak jsem dala trošiku koření sečuánská pánev a dodalo to jídlu na pikantnosti.:yes::-p

Doufám,že ti bude chutnat jako nám :-8:-p

Hmmm, asi už vím, co budu zítra vařit:-)

Tématické fráze:
kuřecí kousky na žampionech, kureci na zampionech, kuře žampiony, kureci zampiony, kuřecí se žampiony, kuřecí maso se žampiony, sečuánská pánev, kuřecí s žampiony, kureci kousky, kuřecí směs na žampionech, kuřecí rizoto sterilované žampiony, sečuánská kuchyně, kuře se žampiony, kuře s žampiony, kuře po sečuánsku recept, čubrica recept, sečuánská kuchyně recepty, kuřecí kousky recept, kuřecí a žampiony, kuřecí horní stehna recept

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, olej, pepř mletý, koření kari, kurkuma, koření italské, sůl, vývar masový, žampiony sterilované, hrášek sterilovaný, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu