 
		
Suroviny pro 30
30
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 059 kJ / 4 077 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 105,66 g | 
| Tuky | 95,79 g | 
| Vláknina | 23,80 g | 
| Cholesterol | 1,09 g | 
| Sodík | 3,48 g | 
| Sůl | 8,61 g | 
| Sacharidy | 655,65 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z mlieka odoberieme asi 100 ml, pridame 1 PL cukru a zahrejeme, ( nesmie byt horuce, inak sa drozdie zapari a nevykysne). Do vlazneho mlieka pridame drozdie, zamiesame a jemne poprasime mukou. Prikryjeme pokrievkou ( prip. malym tanierikom) a nechame vykysnut.
	Krok 2: Dame roztopit maslo, nechame ho ochladit.
	Krok 3: Do misy prosejeme muku a praskovy cukor, pridame vanilkovy cukor,  sol a premiesame. Zvysne mlieko zohrejeme. Ked je kvasok vykysnuty pridame ho k muke. Pridame vajcia, rozpustene maslo, zohriate mlieko. Vypracujeme cesto. Pred koncom pridame rum a nastruhanu pomarancovu koru ( ja som nedavala) a znovu dobre premiesime. Cesto prikryjeme a nechame nakysnut cca 40 minut.
	Krok 4: Cesto rozvalkame na plat priblizne na hrubku prsta a formickou  s priemerom 6-7 cm vykrajujem sisky. Koncom varechy urobime dierku a prikryte utierkou este nechame podkysnut cca 20-25 minut.
	Krok 5: V panvici ( na ktoru mame pokrievku, prip. pouzite kastrol) rozohrejeme olej, stiahneme na nizsi plamen a polozime sisky do oleja vrchnou stranou dolu ( strana, ktora bola na doske hore, bude v oleji). Prikryjeme a pecieme pod pokrievkou asi 1.5 - 2 minuty a potom otocime a druhu stranu pecieme uz odkrytu priblizne rovnako dlho. Je dolezite piect ich na miernejsom ohni, pretoze v horucom oleji by sa korka hned upiekla a prostriedok by ostal surovy. Vyberieme na papierovu utierku, aby odsala tuk.
	Krok 6: Posypeme praskovym cukrom a podavame . 
Dobru chut!
Dobru chut!
Zveřejněno 7. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Fašiangové šišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJWY
Moje poznámka
					 
				
Fašiangové šišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJWY
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 5 minutami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 1 minutou
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 1 hodinou
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 1 hodinou
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 3 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 3 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 3 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 4 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 4 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 4 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 4 hodinami
						Tématické fráze:
						
							šišky, 
						
						
							šišky recept, 
						
						
							fašiangove recepty, 
						
						
							cesto na sisky, 
						
						
							top recepty šišky, 
						
						
							šišky recept na cesto, 
						
						
							recept na dobre sisky sk., 
						
						
							šišky.sk, 
						
						
							sisky recepty, 
						
						
							fašangové šišky recept, 
						
						
							recept na šišky, 
						
						
							šisky sk recept, 
						
						
							pecieme sisky, 
						
						
							recepty varecha .sk šišky, 
						
						
							šišky recept sk, 
						
						
							fašangové šišky, 
						
						
							sisky recepty sk, 
						
						
							šišky recept.sk, 
						
						
							sisky s nutelou, 
						
						
							rychle sisky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							rum, 
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (5)