Kynuté těsto na štrúdl
Máte chuť na závin, ale chcete vyzkoušet jiné než listové těsto? Máme pro vás tip na skvělé kynuté těsto, které je vláčné, voňavé a můžete ho použít pro sladké i slané pečení. Navíc nemusíte čekat až vykyne, můžeme plnit hned.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 866 kJ / 2 836 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 56,36 g | 
| Tuky | 122,15 g | 
| Vláknina | 37,90 g | 
| Cholesterol | 587 mg | 
| Sodík | 604 mg | 
| Sůl | 1,36 g | 
| Sacharidy | 358,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu rozehřejeme na 175 °C. Plech o rozměru 35x40 cm vyložíme pečicím papírem.
	Krok 2: Do mísy prosejeme hladkou mouku smíchanou se špetkou soli.
	Krok 3: Z vlažného mléka, droždí a 1 lžíce cukru necháme vzejít kvásek.
	Krok 4: Rozpuštěné, vlažné máslo přilijeme spolu s kváskem k mouce a vypracujeme hladké těsto.
	Krok 5: Necháme odpočinout minimálně 5 minut a rozválíme.
	Krok 6: Mezitím si oloupeme a nastrouháme omytá jablka.
	Krok 7: Těsto rozdělíme na 2 díly a každý postupně rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm.
	Krok 8: Na každý plát rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, ořechy a stočíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.
	Krok 9: Pečeme asi 25 minut.
Zveřejněno 11. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kynuté těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kMkK
Moje poznámka
					
				
Kynuté těsto na štrúdl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kMkK
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kynuty strudl, 
						
						
							štrůdl z kynutého těsta, 
						
						
							testo na strudl, 
						
						
							recept na kynutý štrudl, 
						
						
							domaci kynuty strudl, 
						
						
							kynutý štrůdl s jablky, 
						
						
							štrudl kynutý, 
						
						
							štrůdl nejlepší recepty kynuty, 
						
						
							kynutý štrůdl se skorici, 
						
						
							štrůdl s kynutého těsta, 
						
						
							kynute testo, 
						
						
							kynuty zavin, 
						
						
							recept na těsto na štrudl, 
						
						
							kynutý jablečný závin, 
						
						
							kynutý jablkový štrůdl, 
						
						
							slaný štrůdl z kynutého těsta, 
						
						
							kynuté strudl, 
						
						
							kynutý štrůdl bez kynutí, 
						
						
							závin z kynutého těsta, 
						
						
							štrudl z kynutého
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr, 
						
						
							droždí, 
						
						
							sůl, 
						
						
							jablko, 
						
						
							skořice, 
						
						
							ořechy, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (32)
Dnes ráno na snídani, půlka snězená a těsto bylo pořád vláčné.
Pokud chcete usetrit vajicko pri potirani, zkuste pouzit mleko a posypat cukrem, jen malicko pro barvu... Tak to delam ja, protoze je to skoda vejce