Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí klobásy na kysaném zelí

Šťavnaté klobásy s pikantním zelí jsou jednoduchým receptem i pro úplné začátečníky. Výborně si na nich pochutnáte s vařenými bramborami nebo chlebem. Jsou skvělým pokrmem pro chladnější podzimní dny.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alexiss Alexiss

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 685 kJ /
403 kcal
Bílkoviny11,46 g
Tuky2,64 g
Vláknina31,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy70,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vymazaného pekáčku dáme kysané zelí. Rozložíme na něj klobásy, mezi ně čtvrtky cibule a půlky jablek. Krok 2: Nepřikryté upečeme v troubě, přitom hlídáme a je-li třeba, podlijeme trochou vývaru či vody. Krok 3: V průběhu pečení klobásy jednou obrátíme. Krok 4: Přílohou mohou být vařené brambory nebo chléb.

TIP: Jak udělat klobásu v troubě

Zveřejněno 18. 2. 2013

Poznámka autorky Alexiss

Poslední 2 roky jsme se pustili do výroby domácích klobás a uzeného. Toto nám poradil kamarád, který nás to učí. Uměla bych si představit ještě různé dochucení a vylepšení, ale prodávám, jak jsem koupila. Podobné recepty tu jsou, ale všude se zapéká kysané zelí spolu se syrovými brambory a to bych nedělala. Klobásy děláme dost ostré a kořeněné, pustily šťávu do zelí, bylo to dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí klobásy na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBqD

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Domácí klobásy na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBqD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Klobásy krásně voní a skvěle chutnají. 😊

Děkuji za příznivé komentáře. Brzy plánujeme opět výrobu klobás, pokusím se potom přidat fotku a recept na klobásy trochu upřesnit. :-)

Alexiss: :-p:-p:-p Děkuji za receptík, moc se mi líbí - je takový jednoduchý s nemnoha ingrediencemi, až na ta střívka - nevím, kam na ně. Už jsem se ptala v řeznictví, kde si sami vyrábějí jitrnice a jelita, ale neuspěla jsem. Ale určitě vyzkouším, třeba placičky nebo šišky alespoň tak z 1 kg bůčku.

Nadja: Jen přibližně: 4kg vepř. bůčku nahrubo rozkutrovaného, prát z 1kg plece, pálivá a sladká paprika, ml. pepř, česnek, sůl, 2dcl vody, příp.Country koření. Nacpat do přír. střev, nechat přes noc v chladu. Udit cca celkem 8 hodin, 7 hodin při cca 40-50°C, poslední hodinu při 80°C. Pokaždé jsou trošku jiné, pokaždé výborné. Zkoušela jsem kupovat různé, i velmi drahé, "domácí" klobásy, i na farmářských trzích, tyto byly vždy suverénně nejlepší. Z tohoto množství cca 30 párů klobás. :-p

Rychlý a určitě výborný oběd:yes:Taky by uvítala recept na ty domácí klobásy:-)):yes:

Tak to můžu, ale kde je rcp na klobásky? :-?

Já to udělám bez brambor, tak se vychutná všecko mnohem líp.

Myslím, že to bude veľmi chutné, minimalistické recepty milujem!:yes:

věřím, že to bylo dobré :yes::yes::-p:-K

hm, nevyuzenou klobásu jsem nepoužila, ale bratr toto rád vyrábí, tak ho sestersky zneužiju :-D:-D;-):-p:yes:

to bude lahoda, dozajista ano:-p;-):-):yes::yes:

Tématické fráze:
klobásy na zelí, klobása v zelí, klobasy v zeli, klobasa na zelí, kysané zelí s klobásou, oběd z klobásy, klobásové zelí, klobása se zelím, oběd z klobás, recept na domaci kysane zeli, kysane zeli klobasa, kysané zelí s s klobásou, klobása s kysaným zelím, domácí kysané zelí recept, klobásky na zelí, klobasy pecene v kysanem zeli, zelí,klobása, sýrové klobásy, klobásy se kysaným zelím, recept na klobasy na zeli

Suroviny:
klobása, zelí kysané, cibule, jablko, sádlo, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu