Suroviny
Porce: 9 kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 656 kJ / 2 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,29 g |
| Tuky | 35,57 g |
| Vláknina | 43,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 413,82 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slunečnicové kostky (celokváskové)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEkk
Moje poznámka
Slunečnicové kostky (celokváskové)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BEkk
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 18 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 21 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 49 minutami
Moji utopenci
marky79 před 1 hodinou
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 3 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
slunečnicové kostky,
slunečnicové pečivo,
slunecnicova kostka,
kváskové pečivo recepty,
slunecnicove pecivo recept,
slunecnicove kostky recept,
celokváskové pečivo,
slunečnicová kostka recept,
celozrnná kostka,
kváskové pečivo,
kostka slunečnicová,
kostka posypaná slunečnicovym seminkem,
celokvaskove pečivo recept,
slunenicove kostky,
pečivo se slunečnicí,
celokváskové pečivo recepty,
kváskové zitné pečivo,
sluhecnicove pečivo,
slunečnicový kostka pecivo,
slunečnicová kostka pecivo
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
olej,
cukr,
sůl,
semínka slunečnicová,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka hladká
Komentáře (17)
No, celokváskové pečivo hnětu raději kratší dobu, mám pocit, že mu delší hnětení nedělá dobře.
A pocit je to prý správný - kamarádka, která se o kváskování zajímá mnohem delší dobu, říká, že dlouhé hnětení a následné dlouhé kynutí způsobí převyvinutí lepku.
(Při delším intenzivním hnětení se vyvine napjatá lepková struktura, která se při dlouhém kynutí nebude moct dál vyvíjet a začne řídnout, slábnout a trhat se.)
Pokud chces presto pekarnu zapojit
Děkuji.