Postup přípravy
Krok 1: Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva Přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Krok 3: Do těsta přidáme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na připravený plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C cca půl hodiny. Krok 5: Ještě na teplý koláč nalijeme krém, který připravíme smícháním zakysané smetany, pomazánkového másla, vanilkového a moučkového cukru. Krém rozetřeme po celém povrchu. Krok 6: Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva Přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Krok 3: Do těsta přidáme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na připravený plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C cca půl hodiny. Krok 5: Ještě na teplý koláč nalijeme krém, který připravíme smícháním zakysané smetany, pomazánkového másla, vanilkového a moučkového cukru. Krém rozetřeme po celém povrchu. Krok 6: Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Zveřejněno 20. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černouškovy řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOjz
Moje poznámka
Černouškovy řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOjz
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 9 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 10 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 4 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 5 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 6 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 7 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 8 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 8 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 10 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 10 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 10 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 11 hodinami
Tématické fráze:
štavnaté řezy afrika,
čokoládové šťavnaté řezy,
řezy s z kompotu,
afrika řezy,
recepty na nej řezy,
řezy plné čokolády,
řezy černoušek,
černoušek řezy s broskvemi,
řez vlhká afrika,
rezy,
vynikající banánové řezy,
čarnouškovy řezy,
řez černoušek,
recept na afrika rezy,
štavnaté řezy recept,
rezy super,
mokré řezy s merunkovym kompot,
čokoláda s černouškem,
nej recepty afrika řezy,
stavnate cokoladove rezy
Suroviny:
jablko,
banán,
mrkev,
broskve v mírně sladkém nálevu,
mouka polohrubá,
cukr třtinový,
vejce,
olej,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana zakysaná,
pomazánkové máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda
Komentáře (22)