Postup přípravy
Krok 1: Velký hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva Přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Krok 3: Do těsta přidáme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na připravený plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C cca půl hodiny. Krok 5: Ještě na teplý koláč nalijeme krém, který připravíme smícháním zakysané smetany, pomazánkového másla, vanilkového a moučkového cukru. Krém rozetřeme po celém povrchu. Krok 6: Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Do velké mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva Přidáme třtinový cukr, vejce, olej a nálev z broskvového kompotu. Vše dobře promícháme. Krok 3: Do těsta přidáme rozmačkaný banán, najemno nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané jablko. Těsto vlijeme na připravený plech a celý povrch poklademe broskvemi pokrájenými na kostky. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 °C cca půl hodiny. Krok 5: Ještě na teplý koláč nalijeme krém, který připravíme smícháním zakysané smetany, pomazánkového másla, vanilkového a moučkového cukru. Krém rozetřeme po celém povrchu. Krok 6: Dáme do chladu a necháme pár hodin uležet. Ozdobíme nastrouhanou čokoládou a podáváme.
Zveřejněno 20. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černouškovy řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOjz
Moje poznámka
Černouškovy řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AOjz
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 11 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 16 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 4 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 5 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 7 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 7 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 8 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 8 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 10 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
štavnaté řezy afrika,
čokoládové šťavnaté řezy,
řezy s z kompotu,
afrika řezy,
recepty na nej řezy,
řezy plné čokolády,
řezy černoušek,
černoušek řezy s broskvemi,
řez vlhká afrika,
rezy,
vynikající banánové řezy,
čarnouškovy řezy,
řez černoušek,
recept na afrika rezy,
štavnaté řezy recept,
rezy super,
mokré řezy s merunkovym kompot,
čokoláda s černouškem,
nej recepty afrika řezy,
stavnate cokoladove rezy
Suroviny:
jablko,
banán,
mrkev,
broskve v mírně sladkém nálevu,
mouka polohrubá,
cukr třtinový,
vejce,
olej,
prášek do pečiva,
kakao,
smetana zakysaná,
pomazánkové máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
tuk,
mouka hrubá,
čokoláda
Komentáře (22)