Suroviny
Porce: 2 litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 141 kJ / 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,39 g |
| Tuky | 1,72 g |
| Vláknina | 16,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,91 g |
| Sůl | 4,70 g |
| Sacharidy | 49,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby si namočíme ve vodě, aby byly potopené a necháme je stát dokud je nebudeme potřebovat.
Krok 2: Na sádle si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno a necháme jí osmažit do světlehněda, přidáme zcezené a překrájené kyselé zelí - kdo rád hodně kyselou tak ho dá i s nálevem. Ještě přidáme na kostičky nakrájené brambory, promícháme, přikryjeme poklicí, stáhneme teplotu a chvilku necháme dusit s malým množstvím vody.
Krok 3: Pak přidáme veškeré koření, namočené houby i s vodou ve které se namáčely, sojovou omáčku, osolíme, promícháme, zalijeme vývarem, nebo vodou a vaříme.
Krok 4: Když se brambory a zelí uvaří, zalijeme polévku solamylem, který rozmícháme ve vodě - nedáváme toho moc, protože polévka je sama o sobě dost hustá a můžeme jí ještě dochutit. Můžeme na talíři ozdobit něčím zeleným.
Zveřejněno 29. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová zelnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkOJ
Moje poznámka
Houbová zelnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkOJ
Nejnovější recepty
Sachr cukroví
Přidáno před 4 hodinami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 23 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno 8. 12. 2025 18:01:01
Měkké perníčky s čokoládovou polevou
Přidáno 8. 12. 2025 17:45:02
Čokoládové truffle
Přidáno 8. 12. 2025 17:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 21 minutami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 26 minutami
Masarykovo cukroví
slacja před 39 minutami
Knedlík z domácí pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vosí hnízda
ZuzanaH228 před 1 hodinou
Polévka z petrželové natě
Kajkajak před 1 hodinou
Vánočka II
iveta.kroul před 2 hodinami
Čokoládová granola
Morskykonik před 2 hodinami
Cibulačka s vínem
magdalenka před 4 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 4 hodinami
Tématické fráze:
slovenská zelnice,
zelnice s houbami,
houbová polévka ze sušených hub a zeli,
zelnice recept,
zelnice s z houbama,
zelnice z houbami,
zelnice s huobami,
hustá zelnice,
hustá zelnice,
recept zelnice,
zelnice,
kapustnica čírá,
jak se uvaří valašská kapustnica,
zelnice s houbama,
houbová polévka ze sušených hub,
cukroví potopené,
zelnice slovenská
Suroviny:
zelí kysané,
cibule,
brambory,
omáčka sojová,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín mletý,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
saturejka,
houby sušené,
libeček sušený,
solamyl,
voda,
sádlo,
sůl
Komentáře (7)