Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

27. 3. 2018 08:29

Katchabis: budú to potom nejaké keksíky, ale nie perníčky.

Katchabis

27. 3. 2018 00:09

Dneska jsem si udělala těsto a když jsem po sobě uklízela všechny věci, zjistila jsem, že jsem zapomněla dát med, myslíte že to bude velký problém? Nebo mám raději zadelat na nové?

Alaqa Alaqa

14. 12. 2017 00:01

:yes: Povedly se na první pokus, jsou opravdu měkké, výborné.:-)

Silmarillion

11. 12. 2017 20:53

Marcela : dokud je těsto lepivé, můžete přidávat mouku, ale postupně, abyste to nepřehnala, to by se pak zase trhalo... Konzistence těsta se může lišit podle velikosti vajec, kvality mouky, tuhosti medu atd. Recepty nemůžete brát jako dogma, protože nelze zaručit 100% stejné suroviny a tedy nelze ani dostat 100% stejný výsledek, občas je potřeba to doladit...

Marcela

10. 12. 2017 19:02

Nechápu dala jsem vše dle receptu, ale je z toho lepiva nezpracovatelna hmota.. kde je zakopaný pes?????

Sabina

9. 12. 2017 19:50

Zdravím, jdu dělat těsto a zítra upéct. Chci se zeptat, zda je tedy na ně brzo, když budu až přístí pátek rozdělovat do krabiček rodině ? aby neztvrdly. Jablíčko do krabice určitě dám.
Děkuji za odpověď.

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 12. 2017 20:41

Jana: Tak ať se na podruhé zadaří;-):yes:i Vám hezký adventní čas.:-K:-K

Jana

5. 12. 2017 20:02

Děkuji za radu, a přeji nejen Vám ale všem krásn advent a příjemné pečení :-))

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 12. 2017 19:59

Jana: určitě,to si myslím je dost důležité,proto ani perníčky nevyběhly.;-)no a pro pejska nevím,přeci je tam dost věcí pro něj nevhodných,já bych to namlela a udělala třeba perníkové kuličky,ale dělejte jak myslíte;-);-)

Jana

5. 12. 2017 19:52

Simona Skolakova: spis je asi necham jako keksi pro psa :-) myslite ze je to tim ze tam nebyla soda ?

Simona Skolakova Simona Skolakova

5. 12. 2017 19:50

Jana: No je to riziko,že nezměknou,já bych udělala nové a tyhle bych namlela a použila na nepečené cukroví.;-)

Jana

5. 12. 2017 19:41

Ahoj , dělala jsem loni a super<3. Letos jsem tam ale zapoměla dát sodu, skoro nevyběhly a jsou opravdu tvrde 8-(8-(, yslíte že ještě změknou nebo mám raději udělat nové ?? a kdy začít zdobit ?? děkuji za rady

Monika

4. 12. 2017 18:52

Ještě nikdy jsem nepsala komentář k receptu, ale tady mi to​ nedá...každý rok hledám pouze tento recept na perníčky a každý rok jsem nad míru spokojená s výsledkem...jsou opravdu vynikající...jdu na ně:-p

Katka

30. 11. 2017 15:01

Bara: Mám stejný problém. Také mám perníčky pórovaté.

Bara

29. 11. 2017 01:19

Co je spatne kdyz pernicky jsou po upeceni porovate nikoliv hladounke? ???? Jinak recept super..pernicky chutne a opravdu mekke.

1 4 5 6 7 8 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw