Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 10. 2017 13:42
MiskaM:
Miško, je dobré je dát do nějaké nádoby a k nim přidat půlku jablíčka. Perníčky vždy dám do krabice, navrch na kousek bavlněné látky položím rozkrojené jablko a zhruba po týdnu jablko měním. Perníčky zůstávají měkké
Miško, je dobré je dát do nějaké nádoby a k nim přidat půlku jablíčka. Perníčky vždy dám do krabice, navrch na kousek bavlněné látky položím rozkrojené jablko a zhruba po týdnu jablko měním. Perníčky zůstávají měkké
11. 8. 2017 09:25
Perníčky jsem zkoušela a moc se povedly akorát po nějaký chvíli byly pak tvrdé nechápu proč když jsem do nich kousla tak chroupaly jak když kousnu do sušenky měkké jsou ale když se upecou ale pak jsou tvrdý jinak když je peču na vánoce tak voní po celém bytě a to jsem je pekla podle vaší poznámky čili dřív jsem je pekla aby se rozlezely ale i tak pak byly tvrdý
9. 3. 2017 21:21
19. 1. 2017 09:36
ja se snad nikdy nepoucim, ze u tohohle receptu je jedna davka proste desne malo. uz zase zadelavam potreti. za me snad nejlepsi recept co jsem kdy tady navstivila. uz bych si ho konecne mela taky zapsat do notysku. :) a opravdu jako beton nikdy nebyly.
10. 1. 2017 15:19
Ja je delala presne podle receptu a vubec nezmekly jsou tvrde jako beton. Takze nedoporucuji!!
21. 12. 2016 01:48
Supr recept, nechapu jak muze byt nekdo tak drzy v predchozich komentarich. Vyborny recept, dekuji!
20. 12. 2016 19:02
Petra:
No, abych nebyl za sprosťáka, tak tvrdost neřeším..., ale ta nevoňavost patrně receptem nebude..., jste si si jista, že jste nic nezvojtila?
No, abych nebyl za sprosťáka, tak tvrdost neřeším..., ale ta nevoňavost patrně receptem nebude..., jste si si jista, že jste nic nezvojtila?
20. 12. 2016 18:35
Můj manžel to vyjádřil nejlépe - hnus. Když pominu, že práce s těstem byla naprosto šílená, po třech dnech jsou perníčky stále tvrdé, navíc absolutně nevoní.
Takže jdu rychle udělat nové, podle starého receptu, sice už nezměknou, ale horší než tyto určitě nebudou.
Takže jdu rychle udělat nové, podle starého receptu, sice už nezměknou, ale horší než tyto určitě nebudou.
16. 12. 2016 14:31
Myslíte že vadí když to udělám bez sody
14. 12. 2016 14:06
Děkuji za super receptík.Už jsem asi dvakrát dělala a vždycky se povedlo. Jsou to nejlepší preníčky co jsem kdy jedla. Doma mají velký úspěch.
14. 12. 2016 07:05
Děkuji! Děkuji! Děkuji! Tento recept je zázračný! Perníčky jsou hned měkké a druhý den ještě měkčí! Přidávám je mezi vánoční stálice! Zkusím recept obměnit, aby neobsahoval cukr a místo bílé mouky zkusím nakombinovat jiné druhy, ale poměr surovin určitě zanechám. Ještě jednou děkuji a přeji bohatého Ježíška!
13. 12. 2016 10:58
Táňa:
No, jako pokus o reklamu ale ten rum je fakt špica
Akorát tydýt nebo nějaký movitý Trumpera by použil 10x dražší delikatesu a cpal ji do pečiva, když navíc vedle naší VOŇAVÉ klasiky ani neležela
OT: Kdysi jsem z legrace 23 roků starý Ron ZACAPA úspěšně prezentoval jako 40 letý Cognac (Táňa: kolik flašek mi dáte za tuto reklamu, he?
No, jako pokus o reklamu ale ten rum je fakt špica
Akorát tydýt nebo nějaký movitý Trumpera by použil 10x dražší delikatesu a cpal ji do pečiva, když navíc vedle naší VOŇAVÉ klasiky ani neležela
OT: Kdysi jsem z legrace 23 roků starý Ron ZACAPA úspěšně prezentoval jako 40 letý Cognac (Táňa: kolik flašek mi dáte za tuto reklamu, he?
13. 12. 2016 09:01
Chci dělat perníčky, ale nechse se mi kupovat klasický rum, protože máme doma tento: http://www.warehouse1.cz/zacapa-23-centenario-rum-... a potřebuju ho postupně zdělat. Myslíte, že se bude hodit do českých perníčků? Já vím, tohle je super rum, našla jsem ho podle názvu na webu i u autorizovaného sidtributora, takže to určitě bude klasa. Ale na destiláty moc nejsme, tak ho chci spotřebovat aspoň nějak - bude se hodit na pečení?
12. 12. 2016 23:28
Tyhle perníčky jsou skvělé, že se nemusí péci dopředu, aby změkly. Ani nesmějí. Už proto, že se dají jíst hned, jak nepálí - to by se člověk napekl, protože rychle zmizí. Veliká výhoda je, že neobsahují kakao, takže je můžou i ti, kdo nesmí čokoládu. Za ten recept díky.
12. 12. 2016 17:10
casino: Vy jste opravdu nepostradatelny.Chtela jsem jeste dodat ,ze nevim v jakem mnozstvi,protoze diky vnouckovi,ktery si precetl mamincinu kucharku,kdyz mu bylo asi dva a pul roku,nevim mnozstvi,ale Vy jste to vyresil.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
320 názorů