Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Bramborový guláš alias buřtguláš zná snad každá hospodyňka. Je to rychlá a vydatná záchrana, která spolehlivě zasytí a uspokojí i mlsnější jazýčky. Někdo má raději řidší polévkovou konzistenci, ale za zkoušku rozhodně stojí i tato krémová, která nás svou jemnou chutí okouzlí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 962 kJ / 1 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,80 g |
Tuky | 128,19 g |
Vláknina | 19,46 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 94,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzeninu nakrájíme na menší kostky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibuli do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Krok 3: Mezitím do varné konvice dáme vařit vodu a rozetřeme česnek se solí. Krok 4: Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou, aby měl guláš pěknou barvu. Krok 5: Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou, aby paprika nezhořkla. Krok 6: Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Krok 7: V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Krok 8: Guláš dochutíme podle toho, jak nám vyhovuje. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. Krok 9: Podáváme s chlebem.
Necháme opéct, aby nebyla v guláši rozvařená. Krok 3: Mezitím do varné konvice dáme vařit vodu a rozetřeme česnek se solí. Krok 4: Když je uzenina pěkně opečená, zasypeme ji sladkou i pálivou paprikou, aby měl guláš pěknou barvu. Krok 5: Promícháme a během pár vteřin zalijeme vařící vodou, aby paprika nezhořkla. Krok 6: Přidáme nakrájené brambory a rozetřený česnek, zasypeme trochou majoránky. Takto vaříme přibližně 10-15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Krok 7: V hrnku vody rozšleháme hladkou mouku, pomalu přiléváme do guláše a takto ho zahustíme. Posléze zalijeme celou smetanou a necháme provařit. Krok 8: Guláš dochutíme podle toho, jak nám vyhovuje. Pro tmavší barvu můžeme přidat papriku, dosolit, nebo ještě více zjemnit smetanou. Krok 9: Podáváme s chlebem.
Brambory - velký přehled bramborových jídel a receptů
Zveřejněno 22. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
Moje poznámka
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqgL
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 14 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 17 minutami
Plovdivské maso
Barunka1 před 1 hodinou
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 1 hodinou
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 2 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 2 hodinami
Tématické fráze:
buřt guláš s bramborem,
buřtguláš,
bramborový guláš,
nejlepší buřtguláš,
buřt guláš,
bramborový guláš podle babičky,
buřtguláš s brambory,
burtgulas recept,
jak vařit buřt gulaš,
buřtguláš s bramborami recept,
bramborovy gulas recept,
recept na buřtguláš,
buřtguláš s bramborami,
vuřtguláš,
buřt guláš recept,
recept burtguláš,
bramborový buřtguláš,
buřgulaš,
nejlepší bramborový guláš,
recept na bramborový guláš
Suroviny:
uzenina,
brambory,
cibule,
olej,
česnek,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
majoránka,
smetana na vaření,
mouka hladká
Komentáře (113)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
to vyjádření pana znalce jsem hledal, ale nenašel, a tak se plně sváma ztotožňuju.
Psával jsem i do jiných ,,stremových ,, kulinařin, ale tam je to samá hrubost a plno ,,nevybíravin,, .
Pokud jste hoho ,,znalce ,, vymazala, je dobře.
Teď k tomu receptu, dělávám velmi podobný, jen pečlivě vybírám ten takzvaný ,,buřt,, . Nedávno jsem koupil ve slevě špekáčkový, ale ten byl plno pomletých kostí, tak už nikdy, stejně jak ostravské klobásy- byly plné křupek a kostiček.
U nás je MAKOVEC a prdává vynikající zabíjačkový kabanos.
Jen drobnost, nezaprašuju moukou, ale světlou jížkou, ta mi více zajistí změny chutě jinou než moukovou.
A jestli tam dáváte smetanu, to je přece věcí autora a ostatní , pokud se slušně vyjádří, tak je to návod pro využití či ne.
Příští týden jej udu dělat, tak zkusím tu smetanu.
,,toš tak,,
A že jich tu na Topkách se smetanou je!!!