Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 948 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,45 g |
| Tuky | 46,48 g |
| Vláknina | 4,30 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 633 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 57,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Naporcované kuře dobře osolíme a každou porci pod kůží, kde si prstem uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou, vyrobenou jednoduše tak, že na malé kostičky nakrájené rohlíky smícháme s asi 1 dl smetany, strouhaným muškátovým oříškem, nasekanou snítkou čerstvého rozmarýnu a hrstí nasekané petrželové natě.
Krok 2: Smícháním nám vznikne středně hustá směs, kterou osolíme a opepříme a vzniklým prostorem plníme pod kůži každou porci kuřete.
Krok 3: Po naplnění mírným tlakem nádivku rozprostřeme v tenké vrstvě po celé porci kuřete.
Krok 4: Nádivka tam plní funkci další zpestřující chutě.
Krok 5: Porce kuřete vložíme do pekáče
Krok 6: . Povrch porcí osolíme, opepříme a na každou porci položíme plátek másla.
Krok 7: Podlijeme drůbežím vývarem ze skeletu, pařátů a drobů.
Krok 8: Vložíme do trouby, kde pečeme přiklopené, dokud kuře není krásně měkké. Při střední teplotě je doba pečení 60 - 90 minut. Na posledních 15 minut pečeme odkryté a poléváme v krátkých intervalech výpekem, aby kuře nevyschlo a mělo naši tak oblíbenou zlatou barvu.
Krok 9: Výpek zpravidla již jen scedíme a případně nastavíme vývarem, a kdo chce, může zahustit máslovou jíškou.
Vhodnou přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a sypané čerstvě sekanou pažitkou.
Vhodnou přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce a sypané čerstvě sekanou pažitkou.
Zveřejněno 19. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RK7q
Moje poznámka
Farmářské kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RK7q
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 18 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 48 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 1 hodinou
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 1 hodinou
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 3 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
farmařske brambory,
farmářské brambory recept,
recept na farmařske brambory,
farmářská směs,
farmářská kuřecí směs,
farmářské recepty,
farmářská kuřata,
pečené farmářské kuře,
brambory colomba,
brambory colomba,
farmářské brambory - recept,
malé kuře chlazené,
drubezi paraty,
drůbeží pařáty recepty,
kuřecí pařáty recept,
kuřecí pařáty recepty,
kuřata farmařska,
farmarske kure pecene,
sedlácké kuře,
recept na drubeží pařáty
Suroviny:
kuře,
vývar kuřecí,
máslo,
sůl,
pepř,
rohlík,
šlehačka,
ořech muškátový,
pažitka,
nať petrželová,
rozmarýn
Komentáře (15)
Otti,jako vždy
... stačí ty poklony
... no to snad néééé