Kapustnica
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 487 kJ / 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,30 g |
Tuky | 17,01 g |
Vláknina | 35,08 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 381 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 94,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Kr
Moje poznámka
Kapustnica
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73Kr
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 4 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 2 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 14 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 14 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 14 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 15 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 16 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 17 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 18 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 19 hodinami
Tématické fráze:
kapustnica,
kapustnica s klobasou,
kapustnica recept,
polévka kapustnica,
jak dlouho vařit brambory,
jak dlouho vařit uzené maso,
jak dlouho vařit uzené,
kapustnica s uzeným,
kapustnice,
kapustnica recepty,
zápražka,
polévka ze syrového zelí,
recept na kapustnicu,
kapustnica polevka,
kapusnice,
jak vařit uzené maso,
kapusnica,
jak dlouho vařit klobásku,
jak dlouho vařit klobásky,
recepty kapustnica
Suroviny:
zelí kysané,
voda,
klobása uzená,
maso uzené,
plec vepřová,
brambory,
zelenina kořenová,
houby sušené,
česnek,
cibule,
pepř černý,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
cibule
Komentáře (22)
Ale fakt jako na Slovensku. Poštěstí se mě, že jsem koupil výborné Slovenské zelí od firmy Andaco.
Oni jsou přímo z Košic, snad i maminka byla tuším(maminka tchýně)...no ale jak říkáš, každý si to upraví podle sebe...a pak je každý recept originál...