Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spagety Vongole, nebo Cozze

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

12. 7. 2013 14:06

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 073 kJ / 973 kcal
Bílkoviny28,34 g
Tuky4,66 g
Vláknina22,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy154,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mam osvedceny a je to skvele a velice chutne jidlo...Papricek muzeme dat i vice, to zalezi na kazdem. Muzeme taktez pripravit bez spaget pouze musle na vine s cerstvou bagetkou..Nami :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

27. 7. 2013 12:31

Musle se otviraji nejlepe takto: Rozpalime velkou panev, dame trochu olivoveho oleje (opravdu 1-2 lzice) a strouzek cesneku(cely) a vlozime musle(ocistene a oprane), okamzite priklipime puklici a neotvirame asi tak 2-3min. Odklopime a musle jsou optevrene. Dulezite je, aby byly na co nevyssi stupen a nejvetsim ohni, ktery mate. Vyndate je z panve (hned jednu cast lastury odloupnete a vyhodite, tu plnou s plodem, date bokem do misky. Prirodni vyvar z musli, ktereho bude dost (na dne panve tak na 1-2 prsty), pres huste sitko prefitrujete, vetsinou je tam pisek. V panvi znovu zahrejete oliv. olej,cesnekem, chilli a olopanym rajcetem, az se zacne barvit, prilejete bile vino ( na 1/2kg slavek asi 1dcl, nechate rycle odparit, vratte slavky, prilejete cast prirodniho vyvaru z musli, provarte a ochutnjte. Jak jsem rekla, vyvar je slany, lepe po castech. Pak uz jen pepr a cerstvou petrzelku. Ja osobne delam "na bilo" (tedy bez raj:-(cat),ale vzdy s chilli. Bud s opecenym chlebem, nebo s testovinou.

spagetka spagetka

27. 7. 2013 11:20

Petraweid: souhlasím, dostala jsem odvahu zkusit mušle a jak píšeš, byly až po 12 minutách. 3 se mi neotevřely, ty jsem vyhodila. Udělá znova a vyfotím ;-);-):-p:-p:yes:

Petraweid Petraweid

27. 7. 2013 11:12

neregistrovany: ja delam musle casto a za dve minuty teda rozhodne otevrene nejsou...ale kazdy podle chuti...Musle jsou hotove kdyz se jich vetsina otevre, je je delam na slabem ohni pod poklickou a to trva 10-15 min...podle druhu musli...Takze asi tak;-)

xx

25. 7. 2013 23:21

mušle sú hotové za 2-3 minúty, za 15 minút z toho tak stredozemské gumenné tofu
a ešte tá zeleninová zmes .....
:no::no::no::no:

Petraweid Petraweid

12. 7. 2013 18:02

no on to neni bujon, ja kupuju neco jako podravku, ale jen v prodejnach s bio potravinami...je to takova sypka zeleninova smes do polevky...Ne koska bujonu:-8 jen jsem nevedela jak to popsat, opravim :-))

tejaja tejaja

12. 7. 2013 17:40

Krásny recept, len ten bujón mi tam absolútne nesedí :-( Ja viem, nemusím si ho tam dať, ale...;-)

jarka skrobakova

12. 7. 2013 17:07

Tohle já můžu :yes::yes::-K:-p +4 :yes:

spagetka spagetka

12. 7. 2013 14:26

Petraweid: Šikulínka :yes::yes::yes:

Petraweid Petraweid

12. 7. 2013 14:24

Tak uprava dokoncena:yes:

Petraweid Petraweid

12. 7. 2013 14:20

dekuju, psala jsem sem poprve :) tak ja to zkusim

spagetka spagetka

12. 7. 2013 14:16

Petraweid:Rozklikni si UPRAVIT a normálně dopiš do receptu ;-);-)
Jinak to by mohlo býti mňamkové :-p:yes:
Jinak, doufám, že se ti tu bude líbit a vař i nadále s náma ;-);-):-K:-K:-K

Petraweid Petraweid

12. 7. 2013 14:09

JEZISI moc se omlouvam, zapomnela jsem napsat ze se ty Musle celou dobu dusi na mirnejsim ohni!!!
:-((

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: musle vongole priprava vongole mušle vongole recept spaheti spagety volgone spagety musle spagetti vonogole spagety bongole recept musle vongole wongole vongle vongole-recept spagety vondole spagety wongole mušle vongole se špagetami spagetti fruti di mare musle se špagety spagety s rajcetem a cesnekem vongole mušle musle bongole

Suroviny: těstoviny špagety, víno bílé, chilli paprika čerstvá, rajče cherry, rajče sušené, směs zeleninová, petrželka, sůl, pepř, česnek, olej olivový

TopRecepty.cz

Spagety Vongole, nebo Cozze

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5w2Y