Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 480 kJ / 2 266 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,42 g |
| Tuky | 172,66 g |
| Vláknina | 26,30 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 310 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 61,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravíme pastu vindaloo:
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Krok 3: Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Krok 4: Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Krok 5: Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Zveřejněno 27. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Moje poznámka
Vepřové vindaloo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XXm5
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 1 hodinou
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 6 hodinami
Tématické fráze:
vindaloo recept,
vindaloo,
kuřecí vindaloo,
vindaloo pasta,
vepřové vindallo,
windaloo,
vindallo,
pasta vindaloo,
recept na vindaloo,
kuřecí vindaloo recept,
vindalo vepřového masa,
jehněčí vindaloo,
vindaloo pasta recept,
kureci windalu,
vepřové windaloo,
recept vindaloo,
vindaloo-recept,
ryba vindaloo recept,
vepřové na všechny zpusoby,
windaloo recept
Suroviny:
plec vepřová,
olej,
česnek,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
rajče,
protlak rajčatový,
sůl,
zázvor čerstvý,
římský kmín mletý,
skořice mletá,
semínka hořčičná,
koriandr,
kurkuma,
koření garam masala,
pepř cayenský,
ocet vinný bílý,
cukr,
chilli
Komentáře (11)