Palermský králík
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 275 kJ / 1 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,36 g |
Tuky | 56,74 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 73,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto upravený králík je velmi jemný a dobrý.
Zdroj: Co chutná v Evropě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2009 09:27
vybusna - naprosto dokonalý komentář, nezapomněla jsi vůbec na nic
17. 2. 2009 23:14
hej hej presne...u nas su zajace vseobecne. nerozlisujeme kralik a zajac. obcas sa mozno niekde pouzije aj kralik, ale v nejako sa to nerozdeluje na polneho a domaceho. vsetko jedna kopa. az ked som sa vydala do ciech, tak som zistila, ze sa to tam deli a najviac som si tu vsimla tu, pretoze ked som raz napisala zajac..tak to som mala hned tolko odkazov v poste, ze odkial som ho mala...a ja som to nechapala.
17. 2. 2009 23:11
17. 2. 2009 23:02
vybusna, vypadá to úžasně a já bych se teda nežinýrovala a dala bych si pořádný kus! Kdysi jsem dělala zajíce, taky jsem měla pochybnosti, vím, že jsem ho měla v něčem naloženého, a pak jsem ho celou dobu podlévala dušenou mrkví v másle a byl tam snad jalovec a nějaké divoké koření a nemělo to chybu! Maso se rozplývalo na jazyku, po divočině ani známka. Skvělé to bylo, ale kde dnes vzít zajíce?(nemyslím králíka), vím, že moje rodina na Slovensku říká králíkovi "zajac" Takže, protože já vím, že tohle nikdy neochutnám, ale za odvahu a krásné foto ti rozhodně dávám plus!
17. 2. 2009 22:47
Jé, to je velmi podobný recept na naše každoroční štědrovečerní jídlo Zajíc načerno. Akorát se naloží do kořenové zeleniny a stejného kořeněného nálevu bez vína. Nálev se promixuje, přidá se maso, rozinky, mandle a ochutí povidly, které udělají omáčku černou. Chuť je sladkokyselá a podává se to s chlebem. Od té doby, co se zajíc těžko na vánoce shání, tak to děláme z králíka.
17. 2. 2009 22:20
vybusna, to jsi mi udělala velkou radost, že vám chutnalo! Bylo to takové napínavé a myslím, že i tebe to překvapilo, když jsi měla pochybnosti jaké že to bude. Nám to taky moc chutnalo, ale od té doby králíka ne a ne sehnat.
17. 2. 2009 21:28
z akeho kusa zvierata som robila tento recept poznate z tejto diskusiehttp://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=305&st...
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu )http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu )http://www.toprecepty.cz/recept/3089-kure-na-pomer... takze nas hrozienka a mandle v omacke nezaskocili a omajda bola tymi chutami vino, ocot, cukor, hrozienka harmonicka a prepojena. Maso som nedusila , ale piekla som ho v http://zasilkou.cz/shop/bravosky/bravoska-modra, s opekanim zhora a dala som nan na prvych 45 min. alobal.
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.
17. 2. 2009 21:15
nevidím žádný komentář, jaké to bylo ?
16. 1. 2009 14:22
, to vypadá skvěle Jdu do Alberta pro králíka
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 5 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 7 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 6 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 1 hodinou
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 2 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Papája v kuchyni: Poradíme, jak zpracovat a jíst toto medově sladké ovoce
Další recepty
Tématické fráze: babicovy dobroty recepty kralik bravoska recepty králík recepty babicovy recepty kralik recepty bravoska recepty z bravosky bravoska recenze top recepty kralik zajíc recepty bezkonkurenční babicovy dobroty recepty z králíka bravoska palermská omáčka recepty do bravosky nalev na zajice omáčka ke králíkovi babicovy dobroty recepty-králík bravoska zkušenosti recpty králik králík recept nalozeny zajic
Suroviny: králík, cibule, slanina, pepř, bobkový list, víno červené, ocet, cukr, rozinky, mandle sekané, sádlo, mouka hladká, sůl, pepř
Palermský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR1R
9 názorů