Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 275 kJ / 1 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,36 g |
Tuky | 56,74 g |
Vláknina | 14,10 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 823 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 73,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jednu cibuli nakrájíme na proužky, přidáme bobkový list, kuličky pepře, zalijeme vínem, povaříme, přidáme porce králíka a necháme marinovat nejméně 5 hodin- nejlépe přes noc.
Krok 2: Druhou nakrájenou cibuli pak orestujeme se slaninou a králičí maso necháme okapat a zlehka obalíme v mouce a zprudka opečeme, osolíme, opepříme a zalijeme marinádou, necháme dusit tak 45 minut.
Krok 3: Mezi tím si nahřejeme ocet do kterého přidáme cukr, rozinky a posekané mandle.
Krok 4: Všechno chvíli povaříme a přidáme ke králíkovi a ještě dusíme až je maso měkké.
Zveřejněno 14. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Palermský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR1R
Moje poznámka
Palermský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR1R
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 2 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 3 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 3 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 4 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 6 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 7 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 7 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 8 hodinami
Tématické fráze:
babicovy dobroty recepty kralik,
bravoska recepty,
králík recepty,
babicovy recepty kralik,
recepty bravoska,
recepty z bravosky,
bravoska recenze,
top recepty kralik,
zajíc recepty bezkonkurenční,
babicovy dobroty recepty z králíka,
bravoska,
palermská omáčka,
recepty do bravosky,
nalev na zajice,
omáčka ke králíkovi,
babicovy dobroty recepty-králík,
bravoska zkušenosti,
recpty králik,
králík recept,
nalozeny zajic
Suroviny:
králík,
cibule,
slanina,
pepř,
bobkový list,
víno červené,
ocet,
cukr,
rozinky,
mandle sekané,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
pepř
Komentáře (10)
recept je naozaj skvely, casto robievam toto jedlo (aby som si urobila reklamu
za recept davam s cistym svedomim plusku a premyslam, ze nabuduce by som ho mozno skusila aj s nejakymi kuracimi stehnami.