Zelná placka

Marta Kuchařka: Marta

Předkrmy 16 názorů

Suroviny

1 sklenice sterilovaného zelí
8 lžic tuku (doporučují sádlo, já dala olej)
1-2 vejce
sůl
kmín
1,5 hrnku polohrubé mouky
máslo (na potření po upečení)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí překrájíme, vmícháme do něj rozehřátý vlahý tuk, vejce, sůl, kmín, mouku a zpracujeme těsto (ještě jsem přidala trochu mléka).

  2. Rozetřeme ho do vymazaného pekáčku a upečeme.

  3. Po upečení potřeme máslem.

Poznámka

Placka je výborná teplá.

Obměny: do těsta můžeme přidat šunku, uzeninu, zbytek pečeného masa, bylinky, strouhaný sýr, ovesné vločky...

Zdroj: Hrníčková kuchařka - půlhodinka pouhá

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 509 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelná placka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Česnek tam nepříjde? Vypadá to dobře, jen si myslím, že bych přidala třeba i trochu majoránky a toho česneku. No a péct v pekáčku? Nebo na pánvi? To vypadá, jak na pánvi a určitě je to moc dobrééé:-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zelné placky pečené v troubě placky z kysaného zelí bramborovo zelné placky placky ze zelí zelné bramborové placky bramborové zelné placky zelné bramboráky hrníčková kuchařka zelnáky pečené zelné placky placky zelňáky zelnéplacky zelné placky pečené bramborovozelné placky zelňáky placky zelené placky zelné placky pečené kynuté placky z čerstvého zelí placky ze sladkého zelí zelné placky z kynutého těsta ovesné placky se zelím

Zapomněl/a jsem heslo