Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

phamka

31. 8. 2010 14:38

veroniko myslím že ne já to dělala z normálního:yes:

Veronika

31. 8. 2010 14:14

Mám dotaz ohledně pudinku. Mám tam dát obyčejný pudink na vaření nebo bez vaření? Děkuji

Bibinka Bibinka

27. 8. 2010 13:18

Martino(neregistrovaná), jako bábovku můžeš perník spolehlivě péct, vymaž a vysyp si formu a když se podíváš na přidané fotky, tak někdo pekl také perníkovou bábovku a vypadá moc hezky! Přeji hodně úspěchů a pochvalu;-)

Martina

27. 8. 2010 12:19

nedari se mi pernik mit vysoky,muzu to nalit do babovkove formy a pect tak 40 min?:-) mam ho vzdycky strasne nizky..:-8

:o)

25. 8. 2010 19:26

marcelka395 mockrát děkuji :-)

marcelka395 marcelka395

25. 8. 2010 17:21

Znamená to 1 a půl hrnku,už sem ho pekla několikrát:yes:

:o)

25. 8. 2010 17:15

Radeji se zeptam ted,nez to udelam blbe,ale to 1 1/2 hrnku cukru znamena 1 a pul hrnku nebo 1 polovina hrnku? Dekuju moc :-K

Maikyna

22. 8. 2010 15:48

před chvílí jsem ho dodělala, nechala chvíli schladnout a až na to, že se mi nepovedla čokoláda navrch, tak byl vynikající. Nebyl přeslazený a ničeho tam nebylo moc...:-p

danunka

21. 8. 2010 19:26

Pani bibinko dnes jsem pekla Váš perník a musím Vám ho pochválit je opravdu vinikající a jsem ráda že se ke mě dostal ,i já ho posílám dál a pernik jsem si nazvala po Vás Bibinka moc děkuji DANA

michelle

19. 8. 2010 13:22

Výborný perník. Chuťově vynikající, ale asi jsem ho dala na malý plech. Na můj vkus je velmi vysoký. Ale příště to dám do delšího plechu, snad nebude tak vysoký :-) :yes:

Betyna

15. 8. 2010 18:43

Mílo takovýhle perník dělávám co jsem vdaná - letos 34 let a vždycky dávám oba prášky - jeden je málo když je tam olej, puding a povidla nebo marmeláda a nikdy jsem takovou závadu jak popisujete neměla...nezměřila jste špatně poměr surovin?

Tereza

15. 8. 2010 18:33

Perník peču tento týden již podruhé, okamžitě mizí! výborný:yes::yes:

Bibinka Bibinka

15. 8. 2010 15:43

Mílo(neregistrovaná), já ani nikdo jiný si na nějaké takové závady na perníku neztěžoval, záleží taky na druhu mouky i ostatních ingrediencí. To, že se mírně drobí bych i připustila, ale ten "blevajs" na patře ani omylem, bohužel. Nic ve zlém, všechno je možné, ale někde bude chyba a jinak co člověk, to jiná chuť a jak vidíte na komentářích, nikdo si neztěžoval, dokonce to ochutnali i ti, co sladký normálně vůbec nejí;-) Nic se neděje, příště si najdete jiný recept, který vám bude vyhovovat, je tu z čeho vybírat;-) Děkuju i za takový komentář-jsou to postřehy té které kuchařinky:yes:

Míla

15. 8. 2010 14:32

Paní Bibinko jste ohromná kuchařka, několik jídel od vás jsem už vařila, např. vynikající brambory po řecku, ale s tímhle receptem na perník jste mě nenadchla. Upekla jsem ho přesně podle receptu, abych nic nezkazila, ozdobila čokoládou kokosem do čtverců a do těch čtverců jsem dala vl. ořech. Vypadá to pěkně. Zakrojila jsem, a velké zklamání. Perník se strašně drobí, jinak než na talířku se jíst nedá, pořád shrnovat drobty.Chut nijak mimořádná, ale co je nejhorší ta blátivost, vezmete do pusy a bláto na patře. Chce to asi víc vajec, a žádnou hladkou mouku, pouze polohrubou. To, že se tak drobí, přičítám dvoum práškům, jeden norm, druhý do perníku. Podle ohlasů zde jsem čekala fakt něco dobrého,myslela jsem, že mi něco úžasného uteklo, ale bohužel ode mne za tento perník dostáváte za 5.:-(

zuzu

14. 8. 2010 16:19

diky za radu. tak prej bodovat nemuzu...
ale urco brzo vyzkousim. jeste prosim, jak dlouho se tre maslo s cukrem? nebo treni je jine nez slehani? Jak dlouho aby se dosahlo peny? sorry ze se ptam, tady u toho receptu se nic netre, ale u spousty dalsich ano

1 74 75 76 77 78 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq