Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 8. 2010 14:38
veroniko myslím že ne já to dělala z normálního
31. 8. 2010 14:14
Mám dotaz ohledně pudinku. Mám tam dát obyčejný pudink na vaření nebo bez vaření? Děkuji
27. 8. 2010 13:18
Martino(neregistrovaná), jako bábovku můžeš perník spolehlivě péct, vymaž a vysyp si formu a když se podíváš na přidané fotky, tak někdo pekl také perníkovou bábovku a vypadá moc hezky! Přeji hodně úspěchů a pochvalu
27. 8. 2010 12:19
nedari se mi pernik mit vysoky,muzu to nalit do babovkove formy a pect tak 40 min? mam ho vzdycky strasne nizky..
25. 8. 2010 19:26
marcelka395 mockrát děkuji
25. 8. 2010 17:21
Znamená to 1 a půl hrnku,už sem ho pekla několikrát
25. 8. 2010 17:15
Radeji se zeptam ted,nez to udelam blbe,ale to 1 1/2 hrnku cukru znamena 1 a pul hrnku nebo 1 polovina hrnku? Dekuju moc
22. 8. 2010 15:48
před chvílí jsem ho dodělala, nechala chvíli schladnout a až na to, že se mi nepovedla čokoláda navrch, tak byl vynikající. Nebyl přeslazený a ničeho tam nebylo moc...
21. 8. 2010 19:26
Pani bibinko dnes jsem pekla Váš perník a musím Vám ho pochválit je opravdu vinikající a jsem ráda že se ke mě dostal ,i já ho posílám dál a pernik jsem si nazvala po Vás Bibinka moc děkuji DANA
19. 8. 2010 13:22
Výborný perník. Chuťově vynikající, ale asi jsem ho dala na malý plech. Na můj vkus je velmi vysoký. Ale příště to dám do delšího plechu, snad nebude tak vysoký
15. 8. 2010 18:43
Mílo takovýhle perník dělávám co jsem vdaná - letos 34 let a vždycky dávám oba prášky - jeden je málo když je tam olej, puding a povidla nebo marmeláda a nikdy jsem takovou závadu jak popisujete neměla...nezměřila jste špatně poměr surovin?
15. 8. 2010 18:33
Perník peču tento týden již podruhé, okamžitě mizí! výborný
15. 8. 2010 15:43
Mílo(neregistrovaná), já ani nikdo jiný si na nějaké takové závady na perníku neztěžoval, záleží taky na druhu mouky i ostatních ingrediencí. To, že se mírně drobí bych i připustila, ale ten "blevajs" na patře ani omylem, bohužel. Nic ve zlém, všechno je možné, ale někde bude chyba a jinak co člověk, to jiná chuť a jak vidíte na komentářích, nikdo si neztěžoval, dokonce to ochutnali i ti, co sladký normálně vůbec nejí Nic se neděje, příště si najdete jiný recept, který vám bude vyhovovat, je tu z čeho vybírat Děkuju i za takový komentář-jsou to postřehy té které kuchařinky
15. 8. 2010 14:32
Paní Bibinko jste ohromná kuchařka, několik jídel od vás jsem už vařila, např. vynikající brambory po řecku, ale s tímhle receptem na perník jste mě nenadchla. Upekla jsem ho přesně podle receptu, abych nic nezkazila, ozdobila čokoládou kokosem do čtverců a do těch čtverců jsem dala vl. ořech. Vypadá to pěkně. Zakrojila jsem, a velké zklamání. Perník se strašně drobí, jinak než na talířku se jíst nedá, pořád shrnovat drobty.Chut nijak mimořádná, ale co je nejhorší ta blátivost, vezmete do pusy a bláto na patře. Chce to asi víc vajec, a žádnou hladkou mouku, pouze polohrubou. To, že se tak drobí, přičítám dvoum práškům, jeden norm, druhý do perníku. Podle ohlasů zde jsem čekala fakt něco dobrého,myslela jsem, že mi něco úžasného uteklo, ale bohužel ode mne za tento perník dostáváte za 5.
14. 8. 2010 16:19
diky za radu. tak prej bodovat nemuzu...
ale urco brzo vyzkousim. jeste prosim, jak dlouho se tre maslo s cukrem? nebo treni je jine nez slehani? Jak dlouho aby se dosahlo peny? sorry ze se ptam, tady u toho receptu se nic netre, ale u spousty dalsich ano
ale urco brzo vyzkousim. jeste prosim, jak dlouho se tre maslo s cukrem? nebo treni je jine nez slehani? Jak dlouho aby se dosahlo peny? sorry ze se ptam, tady u toho receptu se nic netre, ale u spousty dalsich ano
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 11 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 35 minutami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 50 minutami
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 52 minutami
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 1 hodinou
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 1 hodinou
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 3 hodinami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů