Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

booruvka

14. 8. 2010 15:35

Perník je výborný! ;-) já sladké moc nejím, většinou peču jen pro rodinku, ale toto jsem si musela dát také, mnamka :yes::-K už čeká na přítele :-8:-K

Bibinka Bibinka

13. 8. 2010 19:41

Zuzu(neregistrovaná), nic neubírej, dělej to tak, jak psáno v receptu a ostatní dej jako mimo;-)

zuzu

13. 8. 2010 19:35

pernik vypada uzasne, uz se na nej chystam, jen co spasem tech 5 druhu buchet co jsem tady na topech nasakla. Prosim radu: kdyz se do testa muzou pridat orechy, cokolada nebo ovoce, ma se ubrat mouka? nebo se to tam prida navic? Jaky ma bejt ten pomer, treba pul kila mouky a 200g orechu, mam dat jen 300g mouky? A u mokrych prisad? 500ml mleka a chci dat treba trochu kafe tak to odectu? Diky moc.. muzu dat boda jako neregistrovana???:-K

Bibinka Bibinka

12. 8. 2010 15:47

Věrko.Fabiánová, víš, jak mě to těší a že chutná dětem ještě víc;-)
Jinak tě chci přivítat v naší Topácké rodině a přeji ti, aby se ti tady mezi námi líbilo a byla jsi spokojená;-)

vera.fabianova

12. 8. 2010 15:19

Od včerejška mé děti jiný perník nechtějí. Je vynikající. :yes:

Petra

11. 8. 2010 17:39

je fakt perfektní,dneska jsem upekla:yes::yes::yes:

Bibinka Bibinka

10. 8. 2010 16:47

Martino(neregistrovaná), nemohu sloužit, jelikož tento perník nekyne:-! Tam se smíchají ingredience, jak je psáno a vylije se na hlubší plech s pečícím papírem a dá se do vyhřáté trouby-toť vše. Když ho vyndáš je naběhlý díky těma práškama do pečiva a do perníku;-)

Martina

10. 8. 2010 16:35

NEVÍM KDE DĚLÁm chybu,můžu se zeptat čím to že to buchtu máte tak nádherně vysokou vykynutou? smajlik mam to vzdy strasne nizke,prosim poradte,jak to delate!! smajliksmajlik

Luccy Luccy

10. 8. 2010 13:16

mam ho v troube uvidime co z toho vyleze, ale vypada uz ted moc dobre :yes:
a opravdu!povedl se a je vynikající!!!!faskt pecka aže jsem jich už vyzkoušela mnoho tenhle je bezkonkurenčně nej!!!doporučuji!!!:-K

Bibinka Bibinka

7. 8. 2010 09:52

Mílo(neregistrovaná), sice nevím, jestli už není pozdě a nemáte perník hotový, ale pro vás dva můžete perník udělat z polovičních dávek všech ingrediencí. Marmeládu použít můžete, ochutí těsto malinko jinak, ale nevadí. Z této dávky je perníku plný hlubší plech a ještě je hodně vysoký. My jsme taky dvá a já ho dělám z této dávky hlavně, když někoho čekám a to zmizí na to tata:-D Tak ať se zadaří;-)

Míla

6. 8. 2010 20:01

Paní Bibinko, začetla jsem se a slintám jak bernardýn. Měla bych malý dotaz, jsme jenom 2 lidi, stačí nějaký menší hrneče ? A puding taky dát jen půl? Ještě ta marmeláda, mám rybízový džem, to se dává do těsta, nebo pod čekoládu? Děkuji moc za případnou odpověd.:-p

Lena_H

6. 8. 2010 14:25

Ahoj všichni :-) vcera jsem tento perník upekla, polila čokoládou a posypala sekanými manlemi, no mooooc velká dobrota :) dělala jsem ho pro mamku od přítele, která dnes přijede na návštěvu a doufám, že až přijdu domu z práce, tak tam pro ní ještě kousek zbyde :D
- Azeret- Já mám plech vysoký tak 4-5 cm a nepřetekl mi, bylo to akorát :) Nebo ho udělej z poloviční dávky a budeš ho mít tenčí :)

azeret azeret

6. 8. 2010 13:46

Koukám, že se mi to nějak samo odhlásilo a jsem tam jako neregistrovaná, přitom píšu, že jsem se zaregistrovala :-) Snad můj příspěvek uvidíte...

azeret

6. 8. 2010 13:44

Zdravím všechny kuchtičky a kuchtíky!:-)) Tyto stránky jsem občas navštěvovala, ale zaregistrovala jsem se poměrně nedávno. Také perník příliš nemusím, ale ty komentáře mě přemluvily udělat ho již dnes ;-) Mám však dotaz: můj plech do trouby je vysoký asi jen 3-4 cm, to mi asi perník přeteče, co? :-( A velikost hrnků je jaká? Doma mám několik typů s rozdílným objemem... Předem děkuji za odpověď :-K

tynka07 tynka07

28. 7. 2010 22:07

Nejlepší perník, co jsem kdy dělala... čekala jsem, že ho budeme mít tak na 3 dny a on se snědl během hodiny =D... velice děkuju... i když teď ho budu muset dělat pořád =D:yes:

1 75 76 77 78 79 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq