Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 5. 2010 17:35
Kominičko, vítám tě velmi do naší Topkové rodiny, jíž si se zaregistrováním stala členem a přeji, aby se ti u nás líbilo
Že mě potěšilo co píšeš, už ani nemusím říkat a manžel dělá dobře, že jiný nechce, on stojí ten perník zato
Že mě potěšilo co píšeš, už ani nemusím říkat a manžel dělá dobře, že jiný nechce, on stojí ten perník zato
7. 5. 2010 17:00
včera jsem upekla tento skvělý perník,a ráno na mě zbyl pouze kraj,manžel se synem už jiný nechtějípřidala jsem bod a jdu upéci nový
7. 5. 2010 14:04
Bibinko ten tvůj perník je vynikajícívčera sem ho pekla,takže letí bodík č.109
7. 5. 2010 12:40
děkuji Bibinko,doma už s tím pečením lezu asi všem na nervy-peču 3krát týdněale nemůžu si pomoct,hrozně mě to baví pár perníků už jsem dělala,ale žádný nezabodoval,až ten tvůj
7. 5. 2010 11:13
Lenizlatá, já bych tě chtěla nejprve přivítat v naší Topkové partě a popřát ti, aby se ti tu s náma moc líbilo, jako nám
Není lepšího ocenění, než že perník chutnal i těm, kteří ho nejí, díky moc a Lenizlatá tady si všichni tykáme
Není lepšího ocenění, než že perník chutnal i těm, kteří ho nejí, díky moc a Lenizlatá tady si všichni tykáme
7. 5. 2010 10:25
Bibinko přidávám Vám bodíka,děkuji za skvělý receptík,chodím sem už dlouho,ale až Váš perníček mě donutil si udělat registraci,nemohla jsem to neokomentovatmůj přítel perníky nebaští,ale ten Váš no to se nedá ani nazvat,že ho snědl bleskovou rychlostí,více takových receptů
7. 5. 2010 10:21
Bibinko přidávám V
6. 5. 2010 16:46
Olinko16 a Jahůdko, to je přece v pořádku říct svůj názor na chuť perníku, zvlášť, když jste ho sami vyzkoušeli. Máme jako lidi jiné chuťové pocity, tak každému nemusí to stejné jídlo chutnat nutně stejně-ale určitě ani jedna nemůžete říct, že není dobrej, nebo že je nechutnej. Máte zkušenost s jinými recepty a to není nic proti ničemu
6. 5. 2010 15:53
Amiro, díky za vysvětlení. O TOP 50 vím, ale někdo k komentářích psal ... je tady nový rok, to bude další bod... Také se mi to nezdálo logické. Tak tím je to vysvětleno, ať tady nedělám chaos
6. 5. 2010 15:15
jahodo, ale tak to není. Je zde TOP 10, v této sekci najdeš nejlépe hodnocené recepty za posledních 30 dnů. A pak sekce TOP STAR, kde najdeš 50 nejlépe hodnocených receptů za celou dobu fungování topreceptů. Takže se bodování každý rok rozhodně neopakuje, asi jsi to jen špatně přečetla. Psal to admin někdy minulý týden asi na Pokecu, kde se někdo divil, proč právě tento perník (mám ten dojem) zmizel ze sekce TOP 10.
6. 5. 2010 14:55
Olino16, nejsi jediná, já jsem ho také dělala, ale nenadchl mě, možná proto, že mám svůj, který dělám léta a jsem s ním max. spokojená (což možná ostatní nemají, tak jsou nadšení). Tento se mi hrozně drobil,nadýchaný to byl, ale to mám svůj vždycky také, když to dělám s "láskou" a neodfláknu.., chuťově prostě perník, tak jsem se vrátila ke svému starému receptu. Ale ani jsem to sem nepsala, aby mě někdo neukamenoval, když vidím ten rolovací štos komentářů. Trochu mě zde ale zarazilo, že co nový rok, nové bodíky, nebo se mýlím. Někde jsem to zde vyčetla - je to dost zavádějící, dávát na jeden recept třeba 3 bodíky, jen proto, že jsou zde "služebně starší kuchařky",ale v podstatě je mi to jedno, dávám sem recepty jen pro to, aby si třeba mohl někdo vyzkoušet něco nového pro ty naše jedlíky, kvůli čemuž sem ostatně chodím i já.
6. 5. 2010 13:55
Tak jsem taky neodolala, když jsem přečetla tolik chvály. Musím říct, že jsem zde bohužel(nebo vlastně bohudík) jediná, kdo s ním moc úspěch neměl. Ne, že by nebyl dobrý, ale zase až tak ... Možná je to tím, že jsem po těch příspěvkách čekala nějaký zázrak nebo jsme moc mlsný, nevím. Tak se omlouvám, ale bohužel
6. 5. 2010 11:28
Když jsem uviděla tu spoustu pochvalných reakcí na tento perník, tak jsem ho samozřejmě musela taky zkusit. Mám svůj recept a myslela jsem, že nad něj není ale.... Ráno jsem Andílka upekla. Nádherně to tu voní a jak nám chutná, to ani nedokážu popsat. Je prostě boží. Jiný už péct nebudu. Bibinko, moc velký dík za recept a posílám už 107 bodík!
5. 5. 2010 20:14
Vynikající,nezbyl ani drobeček.přidávám další zasloužený bod
5. 5. 2010 19:44
tedy Bibinko,to se nestydíš mít tolik bodů tak aby jsi věděla,já ti dám další už 104 ,před chvílí jsem dopekla,voní celý dům,nemůžu se dočkat,až ochutnám,jestli to nevadí,posílám fotky,třeba budou inspirací pro někoho na ozdobení a ještě jednou díky ti za super perník,hezký večer
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 5 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Co dobrého upéct na chalupě? Třeba hrníčkový perník. Je snadný, rychlý a moc dobrý
Jak vylepšit litý perník? Vyzkoušejte do těsta přidat nasekané ořechy, rozinky a sušené ovoce, nebo potřít moučník čokoládou
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů