Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Andělsky nadýchaný perník

Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (883×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 1. 2009 21:12

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie30 857 kJ / 7 375 kcal
Bílkoviny131,01 g
Tuky299,77 g
Vláknina44,74 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 550 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy1 015,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve

Recept mám od své kamarádky Renaty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hyacintka

9. 4. 2010 19:17

Bibinko,tak jsem taky ten bombastický perník vyzkoušela a můžu všem jen doporučit:-p:-p,atˇ ho vyzkouší:yes::yes::yes:.Je fakt výýýýborný.Určitě ho budu dělat hodně často:-K

Bibinka Bibinka

9. 4. 2010 19:11

Janinko, odpustím i když tu mohla být, ale já jsem moc spokojená, že vám perník chutnal a to je pro mě nejlepší ohodnocení a ani ta fotka nemusí být:yes:Máš pravdu, než se člověk dostane dolů ke komentáři, tak ho bolí ruka:-D:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 4. 2010 17:39

Šmankote, než já se dorolovala až dolů'':-D:-D Bibi, chtěla jsem ti říct, že včera jsem dělala tady ten tvůj zázrak:-p, který má snad rekordní počet krásných bodíků a PRÁVEM!!!! Jednoduché, skvělé!! Udělala jsem z poloviny a zapoměla dát jen půl těch prášků, takže se mi malinko drobil, ale byl hned pryč!!:-D Vynikající chuť super buchtička!! Nahoru jsem dala čokoládovou polevu a na ni cik-cak citronovou, skvělé, fakt. Zapoměla jsem fotit, jak se mi to mohlo stát?:-S Máš tady kupu krásných fotek, tak snad mi to odpustíš;-) Bod už jsem ti dala dávno, takže jen pochvalu;-)

martina

9. 4. 2010 17:34

;-)2 kyprici prasky? bych dala radsi jen jeden to pak nepali na jazyku

Adéla

9. 4. 2010 11:26

Už ho dělám zase,během měsíce potřetí,už nic jinýho se u nás nepeče.Tenhle perník je fakt vděčnej. ;-)

Bibinka Bibinka

8. 4. 2010 13:06

Severinko, to je dost dobrej nápad s tou polevou, to vyzkouším a máš pravdu, že když tam dám čokopolevu a nechám jí ztuhnout, tak při krájení někdy praská;-)vyzkouším podle tebe:yes:

Vladi, jen ho udělej, určitě nebudeš litovat a sklidíš velkej úspěch;-)

vladi vladi

8. 4. 2010 12:25

ňamy,ňamy, taky bych si dala-znám jako obyč.perník-ale tenhle taky vyzkouším :yes::yes::yes::-p:-p

Severinka Severinka

8. 4. 2010 12:21

Tak tento recept znám a už léta jiný nedělám:-p:-p A polevu navrch dělám tak, že v misce jen tak vařečkou utřu kousek rostl. másla, cukr moučku a kakao, může se přidat i rum, pokud to nebudou jíást děti, a na ještě teplý perník pěkně rozetřu, poleva se krásně rozlije a v chladu ztuhne a neláme se při krájení.;-);-)Používám ji i na jiné buchty:-K:-K

hyacintka

5. 4. 2010 16:01

Bibinko,vyzkouším hned jak dojíme všechny ty dobroty od velikonoc:-!.Omylem jsem otevřela prášek do perníku,když jsem pekla beránka.Mám ho tedˇ v hrnku a už jsem perník chtěla upéct,ještě že jsem počkala,protože tento recept vypadá opravdu famozně.Posílám 90 bodík.:-K

lopusnicek

26. 3. 2010 10:14

mnam, ozkousela jsem a vyborne:yes:

lovie

25. 3. 2010 13:58

Také jsem pekla - včera, dnes už není ani kousek. Přijela jsem na návštěvu k našim a chtěla je trošku rozmazlit. Taťka debužíroval jako první - prohlásil..."mmm, úžasný, takový nadýchaný...jak to?" :) no a dopadlo to tak, že spořádal skoro celý plech, ráno si dala mamka a mladší sourozenci k snídani a byl pryč. Takže děkuju za vděčný receptík, určitě se bude opakovat ;-)

Paprika Paprika

25. 3. 2010 08:37

Včera jsem koukala, co bych upekla za buchtu, protože dnes čekám návštěvu. Nechápu, jak jsem tenhle skvost mohla takovou dobu přehlížet. Včera večer jsem vše napravila. Perník je úžasný :yes::yes::yes:, jen musím klukům dávat pouze krajové části, protože na prostředek jim ještě nenarostly pusinky :-D:-D:-D Nahoru jsem dala tmavou a bílou čokoládovou polevu a pokoušela jsem se o zdobení. Marek to nazval, že je to jako "buchta s hadí kůží" a je prý moc dobrá. Kluci ji měli dnes na snídani. Takže Bibi - máš zaslouženého bodíčka ode mne i od kluků. Odpoledne řeknu i návštěvě, kde má bodíkovat. ;-) Přidávám foto.:-p

Adéla

24. 3. 2010 19:42

Lepší jsem nejedla :))))))))):yes::yes::yes::yes:;-)

Klára

23. 3. 2010 20:27

perník je výborný, všichni co ho jedli mi ho chválili, je velmi jednoduchý, zvládne ho opravdu každý:-)

Alcakv

21. 3. 2010 19:41

chutnal,ale víc doma chutná ten náš klasický;-)

1 81 82 83 84 85 93

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Andělsky nadýchaný perník

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6zq