Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 278 kJ / 67 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,24 g |
| Tuky | 0,25 g |
| Vláknina | 7,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák jsem si uvařila, zcedila, ale asi 2 - 3 dcl vývaru jsem si nechala stranou, dala do mixéru. Na trošce másla jsem osmažila nakrájenou cibulku ( není třeba se s jejím krájením moc párat ) a na plátky nakrájený česnek. To jsem přidala ke květáku, zalila trochou vývaru a dala rozmixovat. Postupně jsem přidávala smetanu nebo vývar, dokud to nemělo konzistenci hustší omáčky, možná bych k přirovnání užila bešamel, a už se neobjevovaly žádné velké kusy. Směs jsem potom přelila do pánve ( v podstatě to lze přelít do čehokoli ), dala ohřát.
Využití servírování je široké. K těstovinám, bramborám, masu. Přikládám foto, kdy jsem ji jednou servírovala k domácím raviolám plněným pečenou Hokkaido dýní, po druhé to byly gratinované brambory - dno pekáče jsem vyskládala kolečky ve slupce vařených brambor, na to poházela měsíčky cibule, natrhané kusy osmažených kuřecích prsou, překryla trochou omáčky. Proces jsem ještě jednou zopakovala, avšak vrchní vrstva omáčky byla smíchána s asi 70 g strouhaného Gruyére ( sýr ), dala zapéct.
Využití servírování je široké. K těstovinám, bramborám, masu. Přikládám foto, kdy jsem ji jednou servírovala k domácím raviolám plněným pečenou Hokkaido dýní, po druhé to byly gratinované brambory - dno pekáče jsem vyskládala kolečky ve slupce vařených brambor, na to poházela měsíčky cibule, natrhané kusy osmažených kuřecích prsou, překryla trochou omáčky. Proces jsem ještě jednou zopakovala, avšak vrchní vrstva omáčky byla smíchána s asi 70 g strouhaného Gruyére ( sýr ), dala zapéct.
Zveřejněno 11. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková omáčka Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l0Wr
Moje poznámka
Květáková omáčka Alfredo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l0Wr
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 38 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 6 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Tématické fráze:
květáková omáčka,
omáčka alfredo,
omacka k raviolam,
alfredo omacka,
květáková omáčka na těstoviny,
omáčky k raviolám,
recept na květakovou omáčku,
květáková omáčka s knedlikem,
květáková na smetaně omáčka,
květáková omáčka s knedlíčky,
kvetakova omacka se smetanou,
kvetakova omacka na spagety,
květáková omáčka k těstovinám,
kvétáková omáčka k bramborám,
omáčka alfredo recept,
květáková omáčka smetana,
květakova omačka bešamel,
krémová květáková omacka
Suroviny:
květák,
smetana na vaření,
cibule,
česnek,
máslo
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0