Mražený pečený čaj
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 747 kJ / 3 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,28 g |
Tuky | 3,16 g |
Vláknina | 14,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 804,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použít lze jakékoli další ovoce - maliny, borůvky, švestky, slívy, nektarinky, i oloupaný pomeranč a mandarinky. Pokud máte rádi kyselé, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu. Já použila jahody a ostružiny zamrazené.
Čaj lze samozřejmě i klasicky zavařit do sklenic.
Tip: zkuste dát lžičku pečeného čaje do panáka vodky nebo slivovice .-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 9. 2013 08:18
fb.lib:S tím kupováním ovoce nesouhlasím, sezónní ovoce má neopakovatelnou chuť, kterou to rychlené zimní prostě nemá a mít nebude.Proto, nehledě na cenu, ovoce mrazím.
Takže ostružiny nebo meruňky v zimě fakt nekupuju, i když by to možná bylo ekonomičtější.V tomto případě je pro mě chuť přednější.
Takže ostružiny nebo meruňky v zimě fakt nekupuju, i když by to možná bylo ekonomičtější.V tomto případě je pro mě chuť přednější.
19. 9. 2013 08:00
fb.lib:ale já s tebou v podstatě souhlasím, muž třeba nesnáší maso z mražáku. Jen mě napadá, na co kupovat mražák? Ale víš co, už téhle diskuze raději necháme, každý ať si vybere to své, ono to fakt není k receptu
19. 9. 2013 07:52
spagetka:Tak to možná tady v Jizerkách já to v Liberci taky nepamatuji ale v českým ráji mám chalupu a tam když je bouřka tak normálně 6 hodin většinou přes noc elektrika vypadává.Za těch 20 let co tam mám chalupu pamatuji 3x že nešel proud 2 až 3 dny.A pokud při povodni Ti voda nezaplaví špajsku (spíš) tak se nic neděje.Akorát ta elektrika nejde.A navíc mi uchování zmraženého čaje v mrazáku vyjde víc než když si v zimě půjdu koupit jahody ,ostružiny a broskve a upeču čerství.Tak nevím jaký by to mělo smysl.Moje maminka zmrazuje i švestky na koláč a marně ji vysvětluji že když si půjde koupit švestky v lednu nebo kompot tak ji to vyjde levněji než když je zadarmo natrhá na zahradě a dá zamrazit.(I když do ovocných knedlíků kompotované švestky nejdou).
Lidé zamrazují i chleba.Znám případ že v akci koupila 100 rohlíku do mrazáku v době kdy máme markety otevřeny 363 dny v roce.Máme domácí pekárny a chleba máme za 2 hoďky hotový.
Špagetko chtěl jsem říct pokud člověk není línej,má čas, je zdraví,baví ho vaření, je zavařování ekonomičtější to je levnější,zdravější v něčem i chutnější a hlavně radostnější,protože pohled do regálu s vyrovnanými kompoty,marmelády,chatni,křížaly je hezčí než do mrazáku.Přeji hezký den
Lidé zamrazují i chleba.Znám případ že v akci koupila 100 rohlíku do mrazáku v době kdy máme markety otevřeny 363 dny v roce.Máme domácí pekárny a chleba máme za 2 hoďky hotový.
Špagetko chtěl jsem říct pokud člověk není línej,má čas, je zdraví,baví ho vaření, je zavařování ekonomičtější to je levnější,zdravější v něčem i chutnější a hlavně radostnější,protože pohled do regálu s vyrovnanými kompoty,marmelády,chatni,křížaly je hezčí než do mrazáku.Přeji hezký den
19. 9. 2013 07:17
spagetka: Samozrejme, ak už príde ku katastrofe, asi by mi najmenej vadilo, že sa v mrazničke pokazil pečený čaj...
(Mrazím všetko, čo ma len napadne.)
(Mrazím všetko, čo ma len napadne.)
19. 9. 2013 06:52
fb.lib: nezlob se, u nás nikdy mrazák nešel 3 dny, to přeháníš. Dnes se opravdu firma ať už čez či jiná, stará, aby elektriku nahodila co nejdřív, jsou i nouzové stavy.Za cenu, kterou za elektriku platíme, se každá firma musí snažit, aby od ní zákazníci neutekli.
Ano, jsou povodně, požáry a výjimečné havárky, jo to beru. Jenže i u povodní se doporučuje vyházet i ty konzervy, takže???????? Nula od nuly....
Ano, jsou povodně, požáry a výjimečné havárky, jo to beru. Jenže i u povodní se doporučuje vyházet i ty konzervy, takže???????? Nula od nuly....
19. 9. 2013 06:46
Sleduji souboj mrazák versus zavařování. Souhlasím s neregistrovanou mmm. Zavařuji i bůček co je určený na pečení. Upeču a zavařím no a ušetřím energii a pak i čas při vaření jídla.Podobný čaj dělá kamarádka,z ostružin jahod a švestek zapéká v troubě a zavařuje do lahví po mrkvovém juice GOLD SUN co kupuje v Lidlu nebo Kauflandu.
Polovinu mixuje tyčovým mixérem na protlak. Když rozdělá lahev tak dá do ledničky a podle potřeby konzumuje. Vlastně nic nezavařuje! Z trouby to jde horké do sklenic utáhne víčko a otočí.Než to vychladne dává to do pivní přepravky(vzhůru dnem) protože hrdlo je užší a padá to. Protlak dává do tvořítek (v tvaru ovoce)dá zmrznout a zdobí tím poháry ,zmrzliny,a do nápojů. Vypadá to skvěle. Navíc každou chvíli jsou povodně,vichřice a když vám nepůjde elektrika 3 dny a bude léto tak to co máte v mražáku půjde do hajzlu. Mrazák ušetří čas a je na překlenovací dobu ale dlouhodobé uchování potravin jedině zavařování
Polovinu mixuje tyčovým mixérem na protlak. Když rozdělá lahev tak dá do ledničky a podle potřeby konzumuje. Vlastně nic nezavařuje! Z trouby to jde horké do sklenic utáhne víčko a otočí.Než to vychladne dává to do pivní přepravky(vzhůru dnem) protože hrdlo je užší a padá to. Protlak dává do tvořítek (v tvaru ovoce)dá zmrznout a zdobí tím poháry ,zmrzliny,a do nápojů. Vypadá to skvěle. Navíc každou chvíli jsou povodně,vichřice a když vám nepůjde elektrika 3 dny a bude léto tak to co máte v mražáku půjde do hajzlu. Mrazák ušetří čas a je na překlenovací dobu ale dlouhodobé uchování potravin jedině zavařování
19. 9. 2013 04:41
Tento recept si zaslouží nejméně 2 bodíky. Jeden za čajík a druhý za mezinárodní veršíky +10
18. 9. 2013 17:13
Líbí se mi moc
18. 9. 2013 15:15
líbí se mi to Dančo
18. 9. 2013 13:19
Danielle72: Však ano, rozhodně mým úmyslem nebylo se tě dotknout, jen diskutovat. O tom, že to funguje nepochybuji přeci. Ale snažit se šetřit energií přeci není nic špatného a poukázat na to také ne. Tečka.
18. 9. 2013 13:13
spagetka + Tejaja: holky, díky za zastání Ani jsem netušila, jak tímto nevinným postupem u pečeného čaje zvířím klidné vody Topkovského rybníčku
18. 9. 2013 13:12
mmm: Však je v receptu od samého počátku uvedeno, že čaj se mrazit nemusí, že jej lze klasicky nacpat do skleniček. Jak už bylo řečeno - ať si každý vybere, co se mu líbí víc. Mně třeba na tom mraženém vyhovuje, že trochu zchladí vařicí vodu a čaj se dá hned pít.
Mimocodem, tato varianta vznikla právě proto, že jsem měla doma jen samé velké sklnice, ovoce chtěla spotřebovat, tak jsem to zkusmo vložila do mrazáku - a funguje to. Tečka.
Mimocodem, tato varianta vznikla právě proto, že jsem měla doma jen samé velké sklnice, ovoce chtěla spotřebovat, tak jsem to zkusmo vložila do mrazáku - a funguje to. Tečka.
18. 9. 2013 12:47
Já o žádném rýpání nevím. Někdo upozorní, že se mu nelíbí použití tresti, někdo upozorní na možné plýtvání energií. Pak jsem se snažila svůj postoj vysvětlit, nikomu jsem nic nevnucovala. Tvoje komentáře jsou velmi přínosné, zatímco já jen kecám? Sorry, ale za to je moc.
18. 9. 2013 12:38
tejaja: no Teri aj v tobě je básnické črvo, tedy střevo,supééér , Dani máš na Slovači spřízněnou duši
18. 9. 2013 12:33
Rýpnem sem a rýpnem tam,
dobre v tomto sa vyznám.
Neide ver o žiadne veci,
v stávke sú len samé keci.
Inak by sme nemali
žiadne vlny v pohári.
Bolo by tu pusto, hmlisto,
to snáď nechce nikto isto.
A tak hurá zvesela,
zatočme to dokola.
Nech má každý ten svoj sen,
ja tu písať budem len.
dobre v tomto sa vyznám.
Neide ver o žiadne veci,
v stávke sú len samé keci.
Inak by sme nemali
žiadne vlny v pohári.
Bolo by tu pusto, hmlisto,
to snáď nechce nikto isto.
A tak hurá zvesela,
zatočme to dokola.
Nech má každý ten svoj sen,
ja tu písať budem len.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 8 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 9 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 10 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jedlé dárky z vlastní kuchyně: Vyberte je obdarovaným přesně na míru a buďte originální
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: pečený čaj z broskví pečený čaj ze zmraženého ovoce pečený čaj z mraženého ovoce pečený čaj pečený čaj z broskví recept pečený čaj recept peceny caj s broskvi pečený čaj broskve jak zavařit pečeny čaj peceny caj z pekarny zavařování pečeného čaje malinový pečený čaj recept rybízový pečený čaj boruvkovy peceny caj recept peceny rybizovy caj pečený čaj top recepty pečený jahodový caj uchování jablek přes zimu uchování broskví mrazeny caj
Suroviny: broskve, ostružiny, jahody, jablko, skořice, skořice celá, koření hřebíček, cukr, cukr vanilkový, tresť rumová, tresť vanilková, voda
Mražený pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZwK
29 názorů