Mražený pečený čaj
Pečená ovocná směs s jablky, broskvemi, jahodami a ostružinami provoněná skořicí a hřebíčkem je skvělý způsob, jak zužitkovat letní úrodu. Po upečení ji stačí zamrazit do kelímků a kdykoliv ji můžeme použít do čaje nebo vody.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 747 kJ / 3 286 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,28 g | 
| Tuky | 3,16 g | 
| Vláknina | 14,90 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 40 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 804,60 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ovoce dobře omyjeme, neloupeme a nakrájíme na větší kostky (asi 2 × 2 cm).
	Krok 2: Vložíme do pekáče, přidáme koření, cukr, tresť a podlijeme vodou.
	Krok 3: Pečeme odkryté v troubě na 170 °C zhruba 30 minut za občasného promíchání. V případě potřeby podlijeme troškou vody.
	Krok 4: Poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
	Krok 5: Když je směs vlažná, lžičkou ji vkládáme do ledových tvořítek nebo menších kelímků s víčky a zamrazíme.
	Krok 6: Směs je husté konzistence a je lepkavá, takže ji lze postupně z kelímků odebírat lžičkou. Na hrnek čaje o objemu 230 ml pak dáváme 4 lžičky směsi, není třeba doslazovat.
Zveřejněno 17. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Mražený pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZwK
Moje poznámka
					
				
Mražený pečený čaj
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZwK
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pečený čaj z broskví, 
						
						
							pečený čaj ze zmraženého ovoce, 
						
						
							pečený čaj z mraženého ovoce, 
						
						
							pečený čaj, 
						
						
							pečený čaj z broskví recept, 
						
						
							pečený čaj recept, 
						
						
							peceny caj s broskvi, 
						
						
							pečený čaj broskve, 
						
						
							jak zavařit pečeny čaj, 
						
						
							peceny caj z pekarny, 
						
						
							zavařování pečeného čaje, 
						
						
							malinový pečený čaj recept, 
						
						
							rybízový pečený čaj, 
						
						
							boruvkovy peceny caj recept, 
						
						
							peceny rybizovy caj, 
						
						
							pečený čaj top recepty, 
						
						
							pečený jahodový caj, 
						
						
							uchování jablek přes zimu, 
						
						
							uchování broskví, 
						
						
							mrazeny caj
						
					
						Suroviny:
						
							broskve, 
						
						
							ostružiny, 
						
						
							jahody, 
						
						
							jablko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							tresť rumová, 
						
						
							tresť vanilková, 
						
						
							voda
						
					
	
			
	
	
Komentáře (30)
Takže ostružiny nebo meruňky v zimě fakt nekupuju, i když by to možná bylo ekonomičtější.V tomto případě je pro mě chuť přednější.
Lidé zamrazují i chleba.Znám případ že v akci koupila 100 rohlíku do mrazáku v době kdy máme markety otevřeny 363 dny v roce.Máme domácí pekárny a chleba máme za 2 hoďky hotový.
Špagetko chtěl jsem říct pokud člověk není línej,má čas, je zdraví,baví ho vaření, je zavařování ekonomičtější to je levnější,zdravější v něčem i chutnější a hlavně radostnější,protože pohled do regálu s vyrovnanými kompoty,marmelády,chatni,křížaly je hezčí než do mrazáku.Přeji hezký den
(Mrazím všetko, čo ma len napadne.)
Ano, jsou povodně, požáry a výjimečné havárky, jo to beru. Jenže i u povodní se doporučuje vyházet i ty konzervy, takže????????
Polovinu mixuje tyčovým mixérem na protlak. Když rozdělá lahev tak dá do ledničky a podle potřeby konzumuje. Vlastně nic nezavařuje! Z trouby to jde horké do sklenic utáhne víčko a otočí.Než to vychladne dává to do pivní přepravky(vzhůru dnem) protože hrdlo je užší a padá to. Protlak dává do tvořítek (v tvaru ovoce)dá zmrznout a zdobí tím poháry ,zmrzliny,a do nápojů. Vypadá to skvěle. Navíc každou chvíli jsou povodně,vichřice a když vám nepůjde elektrika 3 dny a bude léto tak to co máte v mražáku půjde do hajzlu. Mrazák ušetří čas a je na překlenovací dobu ale dlouhodobé uchování potravin jedině
Mimocodem, tato varianta vznikla právě proto, že jsem měla doma jen samé velké sklnice, ovoce chtěla spotřebovat, tak jsem to zkusmo vložila do mrazáku - a funguje to. Tečka.
dobre v tomto sa vyznám.
Neide ver o žiadne veci,
v stávke sú len samé keci.
Inak by sme nemali
žiadne vlny v pohári.
Bolo by tu pusto, hmlisto,
to snáď nechce nikto isto.
A tak hurá zvesela,
zatočme to dokola.
Nech má každý ten svoj sen,
ja tu písať budem len.