Broskvová povidla
Máte na zahrádce broskve, které jsou už mírně přezrálé a potřebujete je rychle zužitkovat? Uvařte z nich broskvová povidla. Využít je můžete po celou zimu a skvěle se hodí všude tam, kde švestková. Jako náplň do buchet určitě každého překvapí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 276 kJ / 1 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 340,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hodně zralé broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v tekutém stavu. Poté přidáme cukr, stále vaříme a mícháme na menší teplotu, ne naplno, aby se nám nepřichytily. Povidla jsou hotová, když nepadají ze lžíce!
Krok 3: Nalijeme do čistých sklenic tak do 3/4 a do každé sklenice přidáme 1 lžíci konzervačního prášku rozmíchaného ve 100 ml vody a dolijeme. Povidla necháme vychladnout, až pak zavíčkujeme.
Zveřejněno 27. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoBr
Moje poznámka
Broskvová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoBr
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 5 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 18 minutami
Domácí langoše
BTKILI před 4 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 5 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 5 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 5 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 6 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 6 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 6 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 6 hodinami
Tématické fráze:
broskvová povidla v troubě,
jak se dělá broskvová marmeláda,
pecena broskvova povidla,
broskvová povidla pečená v troubě,
broskvova marmelada z trouby,
pečená broskvová marmeláda,
broskvova povidla bez michani,
brosková povidla,
povidla z broskví v troubě,
broskvová zavařenina,
pecena povidla z broskví,
broskev povidla recept,
broskvová pečená povidla,
tekuté povidla,
broskvová marmeláda pečená v troubě,
broskova marmeláda,
povidla,
broskvová povidla bez cukru,
povidla zbroskví,
broskvova povidla pecena v troubě bez míchání
Suroviny:
broskve,
cukr krupice,
konzervační přípravek proti kvašení,
voda
Komentáře (8)
1 PL na sklenici?
bod 2 postupu : stačilo by vhodně použít slůvko "roztok", že