Polévka šup-šup
Suroviny pro 4 porce
4 porce
dle strávníků
Nutriční hodnoty
Energie | 1 248 kJ / 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,68 g |
Tuky | 19,07 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 8,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato polévka mě napadla v týdnu, ale určitě ji už někdo tak dělá, tak se těším na to, jak mě budete kamenovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 2. 2022 17:16
Po dlouhé době tato polévka
28. 6. 2016 14:40
casino: Kdyz tuto polevku varis opravdu jenom z mrkve, musis pridat ten zeleninovy "masox", coz ovsem neni masox, ale jenom zelenina. Jinak by to bylo moc sladke a tim padem uz vubec nemusim pridavat sul!! Varim ji jenom z mrkve jak je to v puvodnim receptu od Savlinky, a kdokoliv tuto polevku u mne jedl si moc pochvaloval. Dokonce i moje tchyne!!
5. 8. 2015 18:21
savlinka: Jani, tuto polévku také dělám, jen krupičku smíchám s vejcem, je výborná, manželova nejoblíbenější. Díky za připomenutí.
5. 8. 2015 14:06
Tak dnes jsem jí opět vařila,ale přidala jsem sušené houby,které jsem také smažila na másle a na konec jsem dala česnek
29. 7. 2015 17:50
savlinka:
29. 7. 2015 16:21
Anna Kocikova:Aničko to jsem ráda,že chutnala a děkuji za fotky
29. 7. 2015 14:50
Janinko,bodík i komentář šel už hodně dávnoTak teď jen fotky
Je to opravdu rychlá a chutná polévka,která nikdy nezevšední už jen díky tomu,že se zelenina může různě střídat podle obsahu ledničky,nebo zahrádkyDnes jsem do ní navíc přidala nastrouhaný kedluben a trochu vlasových nudlí,které mi zbyly od včera.
Je to opravdu rychlá a chutná polévka,která nikdy nezevšední už jen díky tomu,že se zelenina může různě střídat podle obsahu ledničky,nebo zahrádkyDnes jsem do ní navíc přidala nastrouhaný kedluben a trochu vlasových nudlí,které mi zbyly od včera.
16. 4. 2015 12:15
Mi je jedno, kolikrát tu podobný recept je. Vyberu si podle surovin, které mi vyhovují (cibule/pórek) a přečtu si případné tipy v komentářích, u každého receptu jsou jiné.
11. 12. 2013 10:15
Jaký název, takový recept...
Předesílám, že nemám nejmenšího proti masoxu (ani Vegetě) a také ho používám...
Ale proč to, probůh, valíte do zeleninových polévek?
Hodil jsem oko do vyhledavače (prošel jsem pouze první stranu)... Až na pár výjimek tam "kuchařky" ty přípravky do všeho přidávají.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=mr...
Proč? To už máte tak tupé chutě, že nedokážete vychutnat normální zeleninovou polévku jak se kdysi vařívaly?
I podle tohoto rcp lze uvařit polévku pokaždé jinak:
Samozřejmě na MÁSLE podusit cibulku. Jednou dosklovita, jindy dozlatova. Mrkev postrouhat jednou na hrubé slze, jindy najemno. Chvíli restovat společně, zalít vroucí vodou, osolit, krátce povařit a je vymalováno. Jednou dáte více cibule, jindy víc mrkve a pokud by vám to bylo moc sladké, můžete přidat žbrdolec vína, PL balzamika, KL citronu, či pár kapek octu.
Je na vás, pokud přihodíte i vločky, krupičku, záklechtku či zásmažku, nebo polévku pohoníte tyčákem...
Dobrou chuť
Předesílám, že nemám nejmenšího proti masoxu (ani Vegetě) a také ho používám...
Ale proč to, probůh, valíte do zeleninových polévek?
Hodil jsem oko do vyhledavače (prošel jsem pouze první stranu)... Až na pár výjimek tam "kuchařky" ty přípravky do všeho přidávají.
http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=mr...
Proč? To už máte tak tupé chutě, že nedokážete vychutnat normální zeleninovou polévku jak se kdysi vařívaly?
I podle tohoto rcp lze uvařit polévku pokaždé jinak:
Samozřejmě na MÁSLE podusit cibulku. Jednou dosklovita, jindy dozlatova. Mrkev postrouhat jednou na hrubé slze, jindy najemno. Chvíli restovat společně, zalít vroucí vodou, osolit, krátce povařit a je vymalováno. Jednou dáte více cibule, jindy víc mrkve a pokud by vám to bylo moc sladké, můžete přidat žbrdolec vína, PL balzamika, KL citronu, či pár kapek octu.
Je na vás, pokud přihodíte i vločky, krupičku, záklechtku či zásmažku, nebo polévku pohoníte tyčákem...
Dobrou chuť
11. 12. 2013 08:52
Savlinko, tuto polevku jsem udelala pred 2 tydny a zitra na ni jdu zas. Je velice dobra. Moje mamka pouzivala i celer i petrzel koreny a mouku smazila se zeleninou a pak tam jeste vrzla vajicka. Pak teprve zalila vodou. Ale tvoje je lepsi, mnohem min prace; tady taky vzdycky nesezenu korenovou petrzel a ke konci zimy uz ani celer. S tou cibuli je to vyborne; ja kdyz se to hodi do jidla pridam troche zeleneho z porku abych mohla memu muzi rici, ze tam neni cibule, ale porek. On totiz "neji" cibuli. Nevim kam si mysli, ze ta cibule, kterou mi nekdy i sam koupi, odejde. 44 let manzelstvi a stale ho musim sidit. Mamka taky osmazila vlocky na zahusteni, ale mne nejvic chutna ta krupicka. Taky to nema tolik omastku (masla, oleje..)Uz se mi sbihaji sliny, nejradeji bych polevecku sla varit hned, ale uz jsou skoro 3 hodiny rano, tak se na to jdu vyspat!! Posilam aspon 10 bodiku!!
13. 11. 2013 22:04
Jitkas: tak si vzpomínám, že jí maminka také říkala milionová a byla moc dobrá. Časově náročná mi nepřipadá.
Majka8: polévku, kterou popisuješ, také dělávám, ale tu krupici s vajíčkem dávám jako zavářku, místo knedlíčků.
Majka8: polévku, kterou popisuješ, také dělávám, ale tu krupici s vajíčkem dávám jako zavářku, místo knedlíčků.
12. 11. 2013 21:27
rozmarynaH:a já klidně dva talíře
Jani i u nás je tahle rychlovečka oblíbená
Jani i u nás je tahle rychlovečka oblíbená
12. 11. 2013 09:18
Vaclav Fronek: Kdyby se jednalo o zamenu napr. cibule v cibulovem kolaci za porek, tak mate uzcite pravdu, tam porek dela rozdil. Tady se jedna o porek(10cm) a k tomu vareny. Dejme tomu, ze uvarite gulas podle zdejsi receptury, jen na jeho ozdobu pouzijete misto syroveho porku cibuli. Doufam, ze ho date do podobnych s tim, ze, bud mate cibuli radeji a nebo jste doma nemel porek. Ale recept je preci porad stejny. A ten, i kdyz dan do podobnych, muzete v pohode zhlednout v sekci "Nove fotografie receptu", tim padem si ho pripomenete a obnovite pamet a treba i uvarite. Alespon tak to vidim ja a proto si myslim, ze tato polevka patrila do podobnych.
12. 11. 2013 09:10
Jani, já bych kamenem nehodila, já jsem pacifista a raději bych si dala talíř té dobré polévky
12. 11. 2013 08:28
Jitkas: Je vcelku pravda, že spousta receptů , zvláště těch tradičních se od sebe liší jen někdy velmi malými rozdíly i když podle mne cibule v jídle má zcela jinou chuť než pórek. Stejně jako někdo dává pár kroužků cibule na guláš, ale u nás když se dává tak pouze pórek, je jemnější a tolik nečpí a snášejí ho za čerstva i děti,což je toto dost významné. A ještě maličkost. Jesliže se některý recept po určité době objeví téměř stejný, jsem i za to rád ,protože si nějaké jídlo rád připomenu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 9 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 15 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 5 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: milionová polévka jakou polévku uvařit jakou uvarit polevku polevky recepty krupičková polévka polévka milionová bezlepková polévka z německa polevka sup sup jakou polevku recepty polévky kudlanková polévka krupičková polévka s vajíčkem polevka krupičkovà milionová jakou polivku šup šup polévka jakou uvarit polivku krupičková zavářka do polévky polevku hledam recep na krupicovou polevku polévky recept
Suroviny: máslo, cibule, mrkev, masox, sůl, maggi, krupice dětská, vejce, petrželka
Polévka šup-šup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nln5
38 názorů