Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 447 kJ / 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do horkého vývaru vložíme očištěné části králíka, játra nakrájená na kousky a pomalým varem vaříme do změknutí masa (cca 50 min.) Okořeníme dle chuti.
Krok 2: Měkké maso vyndáme, vložíme zeleninu a nudle provaříme asi 6 min. Mezitím si obereme maso z hlavy a pacek a vložíme zpět. Prohřejeme a pokud je potřeba, dokořeníme. Vynikající využití vývaru z uzených žebírek či jiného uzeného masa.
Zveřejněno 11. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
Moje poznámka
Králíčí polévka s vůní uzeného
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL6J
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 6 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 7 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Tématické fráze:
uzeny kralik,
králičí pacička,
dobra kralici polevka,
jak prerazit vuni jater,
co se dává do králíci polevky,
králičí maso pach,
uzená aroma,
vyyvar ze zajeci hlavy,
vyuziti hlavy od kralika,
kralici polevka s houbami a knedlicky,
uzené packy,
polévka z hlavičky králíka,
králičí přední v polévce,
králičí maso využití,
polévka karáličí,
využití vývaru z uzeného masa,
koreni vune uzeneho,
polévka z králičího masa,
vývar z uzeného masa-recepty,
babicovy dobroty 11.1.2014
Suroviny:
maso uzené,
králík,
sůl,
pepř,
majoránka,
paprika sušená uzená,
libeček,
zelenina,
nudle vlasové
Komentáře (18)
A jak píše hanes24: nikoho přece nenutím, aby si to takto udělal. Nám to chutnalo a hlavně, zužitkovala jsem 2 dobré věci najednou
Králičí vývar už jsem vařila, tak snad mohu posoudit
Souhlasím
Ale uznáte, že nazvat to "Uzená polévka s králičím masem" by asi nebylo to pravé králičí...
Citace: Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu
Vyberte si
U nás tomu říkáme "lopatka"
Jinak, tvůj nápad beru, leč ho musíš rozvést, na Labužníka nejdu
Vím co je to "zaječí pacička" - mám ji na svazku klíčů
Ale že by se z "králičí packy" vařila políffka? nevím, nevím... Leda by to byl králičí předek, to jo, ten se vařívá. Ale já mám z králičího mlaďocha nejraději právě přední "packy" vč. lopatek - smažené v trojobalu
A vařit králičinu ve vývaru z uzeného? No, proč neééé... určitě chuť vývaru z uzeného neovlivní a použité koření nepřebije