Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 455 kJ / 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,21 g |
| Tuky | 0,84 g |
| Vláknina | 23,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 68,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Olej, tymián, rozmarýn, 1 rozdrcený stroužek česneku, kmín a sumac jsem si smíchala v misce. Směsí jsem potřela kuře z obou stran a i pod kůží. Pak jsem jej ještě z obou stran osolila a opepřila.
Krok 2: Brambory jsem si omyla, nakrájela na větší kostky a vsypala do pekáče k masu. Cibuli jsem rozkrájela na větší kusy, zbytek palice česneku rozebrala na stroužky (ponechané ve slupce) a to vše jsem přidala do pekáče. Mírně jsem vše ještě osolila, opepřila, promíchala, podlila vodou, navrch jsem poházela pár snítek tymiánu a nechala péct 3/4 hodiny při 190°C. Po půl hodině pečení jsem přidala na větší kostky nakrájenou cuketu.
Krok 3: Po 3/4 hodině jsem na 10 minut stehna přesunula na rošt a nechala je trochu opéct i zespoda (není to nutné a prostě se pak bude jen péct ještě těch 10 minut v pekáčku). Pokud se voda hodně odpaří, mohou se brambory ještě mírně dodatečné podlít.
Krok 4: Na dresing jsem smíchala všechny ochucovací ingredience. Po vytažení pekáče z trouby jsem si 2/3 brambor s cibulí a cuketou smíchala s cizrnou do toho přidala připravený dresing.
Krok 5: Pečený česnek je možno sníst, nechat bokem a namazat na chleba či vyhodit. Jeho účel je v podstatě ochutit a ovonět.
Zveřejněno 14. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6kE
Moje poznámka
Tymiánové sumac kuře s bramborovo-cizrnovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m6kE
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 18 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový perník
brtna před 12 minutami
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Zlatka75 před 54 minutami
Vepřová krkovice s bylinkami
Hedvika04 před 1 hodinou
Bavorské vdolečky
Dieta před 1 hodinou
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 3 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 4 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 4 hodinami
Smažená rýže
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
sumac,
koření sumac,
sumac recepty,
kuře s bramborovým salátem,
kuře s bramborovým salátem,
tymiánové pesto,
kureci stehna se salatem bramborovym,
sumac citronovy,
kureci stehna se salatem bramborovym,
pepř sumac,
sumac citronovy recepty,
sumac kore,
kořeni sumak,
recept sumac,
sumac cz,
timianove pesto,
škumpa salát,
škumpa na salát,
pecena kureci stehna s bramborovym salatem,
tncz nova levné recepty ládi hrušky kuře
Suroviny:
stehno kuřecí,
brambory,
cuketa,
cibule,
česnek,
olej,
tymián čerstvý,
rozmarýn,
koření sumac,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
cizrna,
hořčice plnotučná,
šťáva citronová,
koření kari,
paprika sušená sladká,
med,
kmín drcený,
pepř
Komentáře (3)