Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaová roláda bez mouky

Lehká, jemná a přitom krásně čokoládová. Tato kakaová roláda se obejde bez mouky, takže je přirozeně bezlepková a navíc rychle hotová. Stačí ji naplnit šlehačkou, tvarohem či ovocem a máte dezert, který potěší každého.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 503 kJ /
2 271 kcal
Bílkoviny85,08 g
Tuky147,36 g
Vláknina33,00 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 1,09 g
Sůl2,51 g
Sacharidy134,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledové kaštany nalámeme do šlehačky, rozpustíme a necháme přejít varem. Dáme vychladit do chladničky asi na 1 hodinu. Krok 2: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Krok 4: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, stěrkou vmícháme prosáté kakao a poté lehce vmícháme bílkový sníh. Krok 5: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 200 °C - asi 10 minut. Krok 6: Papír s upečeným plátem sejmeme z plechu, obrátíme na čistý papír a odstraníme papír z pečení. Plát stočíme do rolády a necháme vychladnout. Krok 7: Do vychlazené šlehačky s čokoládou přidáme ztužovač šlehačky a vyšleháme. Krok 8: Plát rozvineme, potřeme ušlehanou šlehačkou a stočíme do rolády. Krok 9: Roládu pocukrujeme.

TIP: Jak na bezlepkovou roládu

Zveřejněno 18. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Njjm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaová roláda bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Njjm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá to, že zítra budeme mít ke kafíčku roládu.:-)

Vynikající recept! S roládou se krásně manipuluje, vůbec nepraskla, použila jsem 40% šlehačku bez ztužovače a krásně ztuhla. Ukládám si :yes:

ted jsem vytahla z trouby 5 vajec 13 dkg cukru krupice 13 dkg polohrube velkou lzici kakaa a na špicu nože pras do peč jo a deci oleje pect podle trouby zhruba 10min krem podle chuti nadychana dobra :-O

marta: tak to už je ale úplně jiný recept..., k roládě bez mouky má daleko...8-(

Smetana stačí jednatřicetiprocentní, dávám kakao a cukr, chladit nechám přes noc. Ještě se mi nestalo, že by se neušlehala. Dělám to takto 40 (slovy čtyřicet) let. Chcete-li získat tužší krém, zašlehejte šlehačku do rozšlehaného másla, vynikající do dortů a řezů.www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

Casino a JanaB1 děkuji moc za rady, šlehačku jsem chladila opravdu "jen" tu hodinu, jak je v receptu, jinak jsem dělala vše podle návodu, takže tam pravděpodobně bude ten problém, takže příště pořádně vychladím :-)Nicméně i tak byl výsledek vynikající a po roládě se jen zaprášilo :-)

Radvik:
V rcp je poněkud vágní údaj: "...do chladničky asi na 1 hodinu" :-/
Měla jste ten polotovar opravdu dobře vychlazený? Já podobný (kaštany nepoužívám) dělám den dopředu, ale zde toto malé množství bych chladil aspoň 4 hodiny...
Měla šlehačka aspoň 33% tuku?
Měly "1 Ledové kaštany" 50g?

Radvik: Jsem ráda, že se vám roláda povedla. U krému jste asi nedodržela správný postup. Kaštany rozpustit ve šlehačce, nechat přejít varem a do vychlazené šlehačky přidat ztužovač a vyšlehat. Občas roládu peču, krém se mi nikdy nesrazil. Bohužel více neporadím.

Roláda se povedla výborně, vůbec nepopraskala a perfektně se s ní pracovalo, přitom to byla moje úplně první roláda. Zato krém se mi zdrcnul ;-( Nevím, co jsem udělala špatně, dala jsem ho pak do vodní lázně, tak byl hladký, ale úplně tekutý, tak jsem ho zkusila ještě vyšlehat a trochu ztuhnul, ale stejně nevím, kde byla chyba. Může mi nějaká zkušenější cukrářka poradit, jak tomu příště zabránit? ;-)Určitě ji budu dělat častěji :yes:

Tak tento recept vypadá dost dobře-hned vyzkouším a napíšu

Vše jsem udělala jak bylo psáno ale bohužel mi popraskala:-('ale je to zamaskovany krémem :-)

Neskutečně precizní :-D a navíc bez mouky! Super, dávám bod..

Rolády jsou u nás oblíbené a tahle je parádní.:yes::yes::yes:

jarda Kadic: Jaroušku, na tom není co zkazit. Rychle upéct a potom roláda nepraská.;-)

Na tohle si netroufnu,ale nenápadně podstrčím sestře,ať se děvče snaží:-D:yes:

Tématické fráze:
roláda jednoduchá která nepraská, kakaova rolada bez mouky, kakaová roláda se šlehačkou bez mouky, roláda bez mouky, roláda z bílků bez mouky, kakaova rolada, kakaová roláda z bílků, výborná roláda která nepraská, roláda den a noc, sladká roláda jednoduchá která nepraská, roláda která nepraská, bílková roláda bez mouky, kakaová roláda se šlehačkou, bílková kakaová roláda, roláda z kakaa bez mouky, rolada kakaova bez mouky, kakaová roláda bez mouky se šlehačkou, bílková roláda se slehačkou, kakaová roláda bez mouky a cukru, rolady bez mouky

Suroviny:
vejce, kakao, cukr krupice, sůl, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, tyčinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu