Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 834 kJ / 1 155 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,46 g |
| Tuky | 2,96 g |
| Vláknina | 54,70 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 574 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 195,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody).
Krok 2: Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer nakrájený na stejné kostky. Vaříme společně doměkka.
Krok 3: Na másle osmažíme na proužky nakrájený pórek.
Krok 4: Když jsou brambory i celer měkké, scedíme je a necháme chvilku odpařit.
Krok 5: Pak k nim přidáme pórek i s máslem, na kterém se smažil a společně rozšťoucháme. Dosolíme podle chuti.
Krok 6: Mražené makrely rozmrazíme ve studené vodě i s obalem, pak je omyjeme a očistíme, odřízneme hlavu, ploutve a ocas.
Krok 7: Osolíme uvnitř i na povrchu, břicho jim vyložíme petrželovými natěmi.
Krok 8: Do pekáčku kápneme olej, dno vyložíme oloupanými na půlkolečka nakrájenými cibulemi a listy petržele, položíme makrely, podlijeme vínem a pečeme v troubě na 250°C nebo pod grilem z obou stran dočervena.
Krok 9: Z makrel vyjmeme petrželové natě a podáváme s výpekem a celerovými bramborami.
Zveřejněno 24. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela na cibuli a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pK1N
Moje poznámka
Makrela na cibuli a bílém víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pK1N
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 2 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 9 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 27 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 41 minutami
Vařená majonéza
SenBri před 45 minutami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 51 minutami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 1 hodinou
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 hodinou
Ovesné banánové sušenky
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
makrela po chorvatsku,
makrela na víně,
kapr na bílém víně,
nakládaná makrela,
makrela na cibuli,
recepty na upravu z makrely,
uprava makrely,
jak upravit mrazenou makrelu,
mražená makrela recepty,
makrela chorvatsko,
pečená mražená makrela,
mrazene makrely co mám ráda recepty,
recept na upravu makrely,
mražená makrela recept na úpravu,
cibule na víně,
grilovana makrela po chorvatsku,
makrely na cibuli,
jak se dělaji makrely v v troubě,
makrela recepty,
jak upravit mraženou na makrelu
Suroviny:
makrela,
olej olivový,
cibule,
pepř,
petrželka hladkolistá,
víno bílé suché,
sůl mořská,
brambory,
celer,
máslo,
pórek,
sůl
Komentáře (10)
Dnes jsem z Makra dovezl platýzy. Koukl jsem, jak tyto rybky s nejjemnějším masem (je to prý první maso, které se dává miminům) dělají na TOP...
No, neměl jsem to dělat!
Pripomenulo mi to, ako sme kedysi v kempe v Chorvátsku grilovali makrelu - tiež sme jej do brucha nacpali petržlenovú vňať...ale s cesnakom.