Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 895 kJ / 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,84 g |
Tuky | 50,41 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 233 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 4,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z olivového oleje, česneku, bylinek, citrónové šťávy, soli a pepře vytvoříme marinádu - jde spíš o jakousi "pastu" (nejlepší je vše najednou roztlouct a utřít ve hmoždíři).
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust a naložíme do marinády.
Krok 3: Před pečením ho napichujeme na špejle nebo jehly (můžeme použít i tuhé větvičky rozmarýnu - viz. foto)a prokládáme je kousky cibulky a bobkovými listy.
Krok 4: Pekáč se špízy vložíme do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut - podle druhu masa, pečeme dozlatova. Příležitostně potíráme zbylou marinádou.
Krok 5: Jako příloha jsou dobré šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou nebo jen zeleninový salát (např. tzatziky).
Zveřejněno 24. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové bylinkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERYK
Moje poznámka
Vepřové bylinkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERYK
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 12 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno 16. 10. 2025 17:09:02
Liptovská pomazánka
Přidáno 16. 10. 2025 15:07:03
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový perník
collins před 12 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 2 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 3 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 4 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 4 hodinami
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 6 hodinami
Cibulová polévka
drutek73 před 6 hodinami
Jemná banánová bábovka
Borinka před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 7 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
jamie oliver recepty,
jamie oliver kuchařka,
spiz z veprove panenky,
kucharka jamie oliver,
vepřové špízy,
vepřová panenka jamie oliver,
vepřové maso na bylinkách,
bylinky na veprove maso,
spízy z veprove panenky,
vepřové na bylinkách,
jamie oliver vepřová panenka,
recepty jamie oliver,
špíz z panenky,
vepřová panenka špíz,
vepřová panenka se sušenými rajčaty,
špízy vepřové,
vepřová panenka na bylinkách,
špízy z panenky,
jamieoliverrecepty,
panenka plněná sušenými rajčaty
Suroviny:
panenka vepřová,
čerstvé bylinky,
libeček,
cibulka jarní,
česnek,
olej olivový,
šťáva citronová,
bobkový list,
pepř,
sůl
Komentáře (17)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Čerstvé informace z dění kolem Jamieho Olivera s možností nákupu.
www.e-jamie.eu
Najdete zde zajímavé a nejčerstvější informace ohledně Jamieho Olivera a jeho činnostech. Nechybí ani stručný Jamieho životopis, přehled dosud vydaných kuchařek a základní informace o jeho restauraci "Fifteen".
V průběhu budeme web obohacovat o články v každé ze základních položek menu a přidávat fotografie testovaných Jamieho receptů.
Babka kořenářka nejsem - musím je kupovat a pokud je nespotřebuji, tak je zahubím (nechtěně!!)