Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Takto pečená krkovička, to je voňavá kombinace, která zaručeně uspokojí i ty největší gurmány. Šťavnaté maso se propojuje s pikantností klobásy, jemností žampionů a kyselým základem zelí, zatímco slanina přidává dokonalou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
individuálně - množství surovin neuvádím, záleží na množství stolujících.
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou krkovici vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Připravený pekáček vyložíme kysaným zelím, přidáme pokrájené žampióny, na kolečka nakrájenou klobásu a plátky krkovičky.
Krok 3: Na krkovičku položíme na plátky nakrájenou slaninu.
Krok 4: Podlijeme trochou vody, pekáček překryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Asi po 15 minutách zmírníme na 160 °C.
Krok 5: Několik minut před koncem pečení alobal odstraníme a pečeme pro barvu. Krkovičku podáváme s bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B78k
Moje poznámka
Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B78k
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 15 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 12 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 15 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 16 hodinami
Tématické fráze:
pecena krkovice se zampiony,
krkovička pečená na kysaném zelí,
kuře na zelí se žampiony a slaninou,
krkovicka na zeli,
pečená krkovice na žampionech,
vepřová krkovice pečená na zelí,
pečená krkovice,
doba pečení krkovice,
vepřová krkovička s kuřecími stehny,
pečeme krkovici,
krkovice se žampiony,
pečená krkovice se zelím,
jak dlouho se peče krkovice,
jak dlouho se pece krkovicka,
pečeme krkovičku,
pečená krkovice na kysaném zelí,
pečeme krkovičku,
pečená krkovice na zelí,
krkovice na zelí,
pomalu pečená krkovice bez vody
Suroviny:
krkovice vepřová,
slanina,
klobása pikantní,
zelí kysané,
žampióny,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (27)
Jakýs takýs čas je uveden v záhlaví rcp
Koukám, že teplotu se vám z autorky nepodařilo vydolovat...
Bych pekáč dal do rozpálené trouby a po chvíli snížil na 200°C, tady není co zkazit.
No, i 180, 170, 160, 150 grádů bude stačit...
Takže postup je popsaný velmi jednoduše s tím, že se předpokládá, že ostatní budou rovněž takoví kuchaři jako paní Jana Remková... Ale, bohužel, nejsou. Přeji krásný den.
Díky Jani za recept