Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda s jahodami a jemným krémem, přelitá hořkou čokoládou

Lehký piškot, nadýchaný krém, sladké jahody a hořká čokoláda – tahle roláda je elegantní spojení jemnosti a intenzivní chuti. Skvěle se hodí na slavnostní stůl i jako sladká tečka po nedělním obědě.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 827 kJ /
3 305 kcal
Bílkoviny82,25 g
Tuky178,34 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 1,72 g
Sodík 822 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy333,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, kam vmícháme postupně žloutky a nakonec prosátou mouku. Krok 3: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 4-6 minut. Pečeme jen lehce dorůžova. Krok 4: Lehce pocukrujeme vlhkou utěrku a piškot na ní překlopíme. S pomocí utěrky piškot zavineme a necháme vychladnout. Krok 5: Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni ji rozhřejeme. Krok 6: Mezitím ušleháme šlehačku se ztužovačem. Přidáme mascarpone, vanilkový cukr a Lučinu a vše ušleháme do pěnové konzistence. Krok 7: Když roláda vychladne, opatrně ji rozevřeme a potřeme krémem, poklademe omytými pokrájenými jahodami a pokapeme polovinou rozpuštěné čokolády. Krok 8: Roládu zavineme a potřeme povrch zbylým krémem, poklademe plátky jahod a pokapeme druhou polovinou čokolády. Krok 9: Vše dáme do chladu nejlépe přes noc, aby se pěkně druhý den krájela.

Jak plnit a stočit piškotovou roládu - rady a tipy

Zveřejněno 21. 6. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

II. varianta náplně :

400 g smetany ke šlehání +1 vanilkový cukr + 1 Smeta -fix + 1 lžíce kokosového likéru

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s jahodami a jemným krémem, přelitá hořkou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAqA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roláda s jahodami a jemným krémem, přelitá hořkou čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAqA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

děkuji všem moc ;-)

Fešanda :yes::-K:-p

Je krásná Ivanko :yes::yes::-K

pipre: domácí Jani, ano:-p:-K

Určitě domácí vajíčka, že jo? :-)...roládka vypadá hezky :-):yes:+

no ta je:-p:-p:yes::yes:

:yes::-p dala bych si hned ke kávičce :-K

Tématické fráze:
čokoládová roláda s jahodami, roláda s čokoládovým krémem, roláda s mascarpone a jahodami, roláda s kremem a s jahodami, roláda s jahodami, domácí čokoládová roláda, rolada s jahodami slehackou a mascarpone, čokoládová roláda s mascarpone, čokoládová roláda s čokoládovým krémem, roláda s krémem z mascarpone a jahodami, čokoládová roláda s tvarohem a jahodami, roláda s mascarpone recept s jahodami, roláda s krémem z lučiny, roláda s jemným čokoládovým krémem, roláda bez šlehání, roláda čokoládová- jahody, čokoládová rolada s kremem, čokoládová roláda s mascarpone krémem, recept na roládu s mascarpone a jahodami, domácí rolada s kremem

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, sůl, smetana ke šlehání, mascarpone, lučina domácí, cukr vanilkový, smeta-fix, jahody, čokoláda hořká

Přidat fotografie receptu