Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Občas si rádi dopřejeme bohatě obložený hamburger, ale do fastfoodu se nám chodit nechce. V tom případě si ho můžeme připravit sami, z těch nejlepších surovin. Ať už v létě na zahradním grilu nebo doma na grilovací pánvi - pokaždé si pochutnáme.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 272 kJ / 1 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,12 g |
Tuky | 73,79 g |
Vláknina | 7,44 g |
Cholesterol | 817 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 4,11 g |
Sacharidy | 15,31 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
http://www.facebook.com/MishkaDiary
Milovníci fastfoodů už nemusí chodit na „hambáč do Mekáče”. Proč si doma neudělat mnohem lepší a ještě mít radost, jak se nám povedl? Jednou za čas si ho může dopřát každý.
Místo klasické tatarky jsem použila tu svou ze Šmakouna -> http://mishka-diary.blogspot.cz/2014/06/smakoneza-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 8. 2017 08:45
Petr Řezka:
Souhlasím
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla ale kdybych komentáře palcoval, tak dám 3 palce hore
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě...
Souhlasím
No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla ale kdybych komentáře palcoval, tak dám 3 palce hore
***
OT
"... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě...
16. 8. 2017 08:10
Nekritizuji, jen si myslím, že určité postupy z původní receptury by se měly dodržovat už jen pro jídelní konfort a zachování určité chuti a konzistence, řízky také nevaříte ve vodě ;)
16. 8. 2017 07:57
Do hovězího nedávejte vejce (bude gumové a suché) a úplně nejlépe ho vůbec nekořenit (maso má úžasnou chuť), uplácejte tenké plátky (3-5mm) o pár cm větší než je průmer housky, maso dejte na rozpálenou mastnou pánev (né do oleje jako řízek!!!) a opečte z jedné strany půl minuty, otočte posolte popepřete kápněte worchester, půl minuty z druhé, pak na maso položte plátek sýru Chedar na pánev chlístněte trošku vody (bokem, né na maso) a zaklopte poklicí na 5-10 vteřin, pára vám krásně rozpustí sýr a s tím pak už rovnou do housky. Housku opékejte pouze na rozkrojené straně a předtím jí namažte máslem, je důležité aby to bylo máslo - né sádlo, ne stolní olej, ne olivový olej - pokud je máslo hodně ztuhlé a housky příliž měkké skrojte pouze plátek, položte na rozkrojenou stranu housky a pak na pánev, na housku opatrně tlačtle celou dlaní a kruťte sem a tam tak aby se rozpouštěné máslo vsáklo rovnoměrně - takovou úpravou housek budete mít pečivo měkké, uvnitř křupavé a nenasákávající šťávy z oblohy - zeleninu podle chuti, ale určitě do hamburgeru nepatří zelí a to ani to čínské, zelenina by měla být pokrájena a pokud možno na tenoučké pátky, cibule na půlkolečka a podobně tak rajče (zabráníte tomu, abyste při špatném kousnutí vytáhli náplň z hambáče ven) maso se sýrem pokládejte na spodní díl housky který !!není!! potřený žádnou omáčkou ani ničím podobným, vše se skládá až nad maso a omáčky až na zeleninu
3. 7. 2014 21:52
MOC MI CHUTNAL,MOC DĚKUJI.
30. 6. 2014 17:02
Drobek: To jsem ráda
30. 6. 2014 16:35
MishkaCZ: No a je po problému, teď už je to jasné i šťouralovi jako já
30. 6. 2014 15:57
MishkaCZ: Hezky upravený název
30. 6. 2014 15:56
Drobek: Název jsem tedy ještě doupravila a teď už by to mělo být jasné :D :D Já tu kritiku nevztahuju na sebe, ačkoliv jsem ten recept vyvěsila. Kdyby to byl můj recept, určitě bych ho takto nenazvala, na to bych si netroufla stejně jako Vy.
30. 6. 2014 15:00
recepty Dity P. mám ráda. Takže věřím, že je to dobré
30. 6. 2014 14:33
Bylo to tam když jsem psal komentář, to jo, ale:
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.
1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
Tak si to dámy přeberte mezi sebou.
30. 6. 2014 13:32
aadulka: To jsem dopsala uz po sporinek
30. 6. 2014 13:07
MishkaCZ: Podle Dity P. jsi tam dopsala až poté, co byly napsány komentáře od Drobka a sporinka
30. 6. 2014 12:50
Tady jde vidět, jak lidi dávají pozor při čtení. Proč se to asi jmenuje nejlepší hovězí burger podle Dity P.? Protože je to její recept a ona si ho tak nazvala ve své kuchařce :D
30. 6. 2014 11:13
Kolik já jen znám hamburgerů,ale prezentovat světu že zrovna ten můj je nejlepší bych si netrouf.
30. 6. 2014 01:45
uplně nechápu, co je na tom nejlepšího. uplně obyčejnej recept. ani neni napsáno jaký maso. něco jako: vemte kus něčeho k tomu přidejte támhleto, 3 lžičky kečupu, udělejte do toho důlek a je hotovo.pro vylepšení na to nalejte tatarku. dobrou chuť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 16 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 3 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 4 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 4 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 5 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: burger recept omáčka na burger nejlepší maso na burger hovězí po burgunsku dita p hamburger podle dity p omáčka do burgeru nejlepsi maso na burgery hovezi burger hovezi burger recept omáčky na burger dita p recepty dita p recepty dita p krůtí burger recept omacky do burgeru hamburger podle dity p. nejlepší hamburger recept recept na hovězí burger hamburgry podle dity hamburger dita p
Suroviny: maso hovězí mleté, passata rajčatová, omáčka worcesterová, vejce, petrželka, sůl, pepř, houska hamburgerová, salát, tatarská omáčka, cibule červená, rajče
Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77Vj
15 názorů