Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 550 kJ / 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,72 g |
| Tuky | 28,28 g |
| Vláknina | 4,48 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,54 g |
| Sacharidy | 111,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.
Krok 2: Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.
Krok 3: Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.
Krok 4: Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoGN
Moje poznámka
Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoGN
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 33 minutami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brambory na cibulce se zelím
lukadu před 11 minutami
Langoše z Maďarska
nomia před 25 minutami
Buchta Rafaelo
Thebes před 33 minutami
Domácí vánočka
JanaPav před 1 hodinou
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 13 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 14 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Tématické fráze:
kruti rizoto,
krůtí rizoto recept,
rizoto z krůty,
rizoto s krůtím masem,
lehke rizoto,
krůtí rizoto z trouby,
polevka z krutiho masa,
krutí rizeto,
rizeto z krutiho masa,
rizoto krůtí,
krůtí risoto,
rizeto z kruty,
jak udělat krůtí rizoto,
dietni krůtí rizoto,
ryzeto z krůty,
krůtí maso rizoto,
vývar z krůty,
krůtí maso,
krůtí rizoto recept, gulášová polévka z mletého masa,
krůtí maso recept
Suroviny:
bujón zeleninový,
mrkev,
celer,
petržel,
sůl,
pepř,
hrášek mražený,
rýže,
vývar,
koření paprika gulášová,
sýr tvrdý,
olej olivový,
vývar
Komentáře (19)
dala jsem pro 4 chlapy - 3 sáčky rýže
- celý pytlík mražené
zeleniny /kukuřice,
hrášek,
mrkev/
- cca 1/2 litru vývaru
- ochutila jsem Podravkou
nechci být chytrá na receptu někoho jinýho - jenom poměr surovin
pro ty, kteří mají doma 4 jedlíky jako mám já
děkuji moc a moc za teoretické zkušenosti a za odpověď - vyberu si z toho pro sebe a ono to nějak dopadne!
koukám, že vás udivilo to množství
- písnu jak to dopadlo - pěkné léto a spoustu fajn receptů Jiřina
chystám se na rizoto a chci se zeptat - ta rýže je nevařená/rovnou ze sáčku/ a v té troubě ji tedy peču tak dlouho, jak píšou na krabičce/třeba 25 minut/?
- a dala bys ty 4 sáčky z krabičky pro 4 dospělé chlapy nebo to bude moc? - samozřejmě k tomu příslušný poměr ostatních surovin
díky za odpověď scofiq-jiřina
fakt není suché