Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 550 kJ / 849 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,72 g |
Tuky | 28,28 g |
Vláknina | 4,48 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 111,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.
Krok 2: Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.
Krok 3: Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.
Krok 4: Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.
Zveřejněno 15. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoGN
Moje poznámka
Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoGN
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 2 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 2 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 3 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 1 hodinou
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 1 hodinou
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 3 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 3 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 4 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 4 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 5 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 6 hodinami
Tématické fráze:
kruti rizoto,
krůtí rizoto recept,
rizoto z krůty,
rizoto s krůtím masem,
lehke rizoto,
krůtí rizoto z trouby,
polevka z krutiho masa,
krutí rizeto,
rizeto z krutiho masa,
rizoto krůtí,
krůtí risoto,
rizeto z kruty,
jak udělat krůtí rizoto,
dietni krůtí rizoto,
ryzeto z krůty,
krůtí maso rizoto,
vývar z krůty,
krůtí maso,
krůtí rizoto recept, gulášová polévka z mletého masa,
krůtí maso recept
Suroviny:
bujón zeleninový,
mrkev,
celer,
petržel,
sůl,
pepř,
hrášek mražený,
rýže,
vývar,
koření paprika gulášová,
sýr tvrdý,
olej olivový,
vývar
Komentáře (19)
dala jsem pro 4 chlapy - 3 sáčky rýže
- celý pytlík mražené
zeleniny /kukuřice,
hrášek,
mrkev/
- cca 1/2 litru vývaru
- ochutila jsem Podravkou
nechci být chytrá na receptu někoho jinýho - jenom poměr surovin
pro ty, kteří mají doma 4 jedlíky jako mám já
děkuji moc a moc za teoretické zkušenosti a za odpověď - vyberu si z toho pro sebe a ono to nějak dopadne!
koukám, že vás udivilo to množství
- písnu jak to dopadlo - pěkné léto a spoustu fajn receptů Jiřina
chystám se na rizoto a chci se zeptat - ta rýže je nevařená/rovnou ze sáčku/ a v té troubě ji tedy peču tak dlouho, jak píšou na krabičce/třeba 25 minut/?
- a dala bys ty 4 sáčky z krabičky pro 4 dospělé chlapy nebo to bude moc? - samozřejmě k tomu příslušný poměr ostatních surovin
díky za odpověď scofiq-jiřina
fakt není suché