Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Znojemský" nálev na okurky

Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu a určitě vám budou chutnat.

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 23 min

60 min (37 min příprava + 23 min tepelná úprava)

15. 8. 2014 11:46

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

10 sklenic o objemu 0,7 litru

Nutriční hodnoty

Energie2 677 kJ / 640 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40,02 g
Sůl100,00 g
Sacharidy160,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

15. 8. 2014 17:50

Ivana Ch: Hosta mě předběhla. Listí z vína jedině na rychlokvašky :-D

hosta hosta

15. 8. 2014 17:49

Ivana Ch: Listí z vína? To si asi pan soused spletl s rychlokvaškama:-D;-)

Ivana Ch

15. 8. 2014 17:46

hosta:Píšeš tady dát křen do okurek, taky ho dávám,celá léta i mrkev a cibuli. Mám děsně "chytrého" souseda. Minulý týden jsme se bavili o nakládání, lidičky co ten mě dal, kde jsem to viděla tohle dávat do okurek, co je to za pitomí novoty. Když jsem mu řekla že to tak dělávala maminka i babička, tak se chytal za hlavu. To tam vůbec nepatří, jenom listí z vína a nic víc. No to jste neviděli co ten dělal. On vaří asi 10 let, je starý jako já ale úplně všechno dělá nejlíp, já vůbec ničemu nerozumím i když na rozdíl od něj vařím víc jak 50 let.
Kam se hrabou tady ty různý rejpalové.

Navir Navir

15. 8. 2014 17:41

My okurky propichujeme, aby zůstaly tvrdé a při zakousnutí z toho netekly vnitřnosti ;-):-D Máme rádi křupavé :-)

hosta hosta

15. 8. 2014 17:32

Jana Remkova: tvá zkušenost a intuice tě nezklamala:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2014 17:31

hosta: Och!!! Já dala 2 tenká kolečka! ;-)

hosta hosta

15. 8. 2014 17:28

Jana Remkova: no vidíš, příště nemusíš. Je Deko původní recept, pak ještě Deko, kde je malým písmem napsáno "steril", to se sterilovat musí. Tohle, které jsi použila, má v sobě sterilizační přísady. A když chceš okurky hezky křupavé, doporučuji přidat do lahve kousek celého křenu;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2014 17:24

hosta: Zrovna myslím včera jsme to řešili. Kdysi se okurky naložily do 3-5 l lahví, zadělaly celofánem a nic se jim nestalo. Já dnes zalila tím horkým lákem a dala jsem je do hrnce na cca 2 minuty a vyndala, jakože "raději", jistota je jistota;-)

hosta hosta

15. 8. 2014 17:21

Pokud se zalijí okurky horkým nálevem, není třeba sterilovat - vlastně ani se studeným, jen trvá déle, než jsou k jídlu. Zbylý nálev bez problémů můžete skladovat v PETce v chladu, do stejného nakládám i houby a to tak, že do 5l lahve do připraveného nálevu postupně dávám převařené kousky hub - podle úspěšností sběru, třeba ji naplním během čtrnácti dní. Když je láhev plná, přesunu do menších skleniček s čerstvým nálevem.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2014 16:58

Koubkova: Já měla myslím 5 kg, ale měla jsem i velké, takže já měla 11 sklenic a zbytek jsem nechala na kvašáky :-) Lák jsem musela přivařit, autorka uvádí, že se tím množstvím zalije 10 sklenic, ale i tady asi záleží na velikosti okurek. Já s tím zalila 8 sklenic :-)

Koubkova Koubkova

15. 8. 2014 16:47

Tento nálev je asi na kolik kilo okurek:-? Děkuji;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 8. 2014 16:05

Mám ráda retro recepty:-) a protože mi přítel dnes donesl asi 10 kg domácích, tak jsem ho hned vyzkoušela. Jaké budou nevím, ale dám vědět.;-). Zatím přidávám jen foto:-)

Jana

15. 8. 2014 12:24

Mě zas moje maminka říká, že je pravý znojemský, ten co děláme doma. Je skoro stejný jako Váš, jen bez deka a umělého sladidla... čert aby se v tom vyznal :-/. Prostě co domácnost, to oblíbený lák na okuryk ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek bez sterilizace znojemský lak nalev na okurky recept zavařování okurek znojemské zavařovani znojemské okurky nakládání okurek bez zavařování nalev do okurek znojemské kvašáky

Suroviny: voda, ocet, deko, cukr krystal, sacharin, okurka čerstvá, mrkev, cibule, křen, kopr

TopRecepty.cz

"Znojemský" nálev na okurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7m2