Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Navir Navir

21. 3. 2016 22:07

Navir: Dovařeno a doufám, že nebude sežráno, než se zaleží:yes:

Navir Navir

21. 3. 2016 19:26

Právě ho vařím, barva nááádherná, děkuji Bedovi za nápad s kamarelizovaným cukrem:yes: Pro "strejčka! jsem si namlela chlebovou strouhanku, ale asi nebude potřeba. Recept je SUPER:yes:

beda venerabilis

3. 3. 2016 17:06

Právě osobně ověřil.
Cibuli osmahl zvlášť na pánvi, pak sesypal dohormady, pod masem trochu cukru nechal zkaramelizovat (jako u svíčkové).
Papriky sladké jen půl druhé lžíce, a přidal půl lžíce pálivé. Včera večer dovařil a nechal přes noc vystydnout. Dnes uvařil čerstvý houskový knedlík. Orgasmus na talíři.
Dvě piva jen zasyčela.:-)

beda venerabilis

26. 2. 2016 15:29

sparks57: Pravidlo, že cibule má být stejně jako masa, je základním pravidlem dobrého guláše. Mírná nasládlost k dobrému guláši patří. A výtečně se doplňuje s pálivou paprikou (kterou doporučuji rovněž přidat).

jozef

25. 2. 2016 14:47

sparks57:tak polka az tristvrte cibule to nie je gulas moj kamarat by povedal patoky kolko mesa tolko cibule finta je v tom ze sa musi dokonale osmahnout a potom nie je gulas sladky a prave ta cibula ho zahusti a cesnak a majoranka sa pridava az na sami koniec a len kratko sa povari potom nestrati vonu a chut!

sparks57

23. 1. 2016 08:22

Vše ok až na 1 cibule je moc guláš je pak sladký.stačí polovina až 3/4.:yes:

spagetka spagetka

23. 1. 2016 06:12

BOHUNKA: není nic jednoduššího, než si tam tu pálivou papriku přidat.
Je strašně moc druhů gulášů a rozhodně ne do všech jde pálivá paprika. Záleží snad na tom, jak nám to chutná a jak si to dochutíme dle sebe.

Petr

22. 1. 2016 19:02

Znam tento gulasek a je vyborny a chute smankote co vim tak chlapy vari s fantazii tedy chut co dum da a zeny bez urazky vari ucelove proste jednoduse dle jejich volby... snad jsem nikoho neurazil:-)

BOHUNKA

22. 1. 2016 17:17

Chybí pálivá paprika. Já guláše dělám v troubě - nemusí se míchat!

casino casino

15. 10. 2015 13:07

tejaja:
No jo, no... Nebo taky na blbou otázku, blbá odpověď (viz i ta moje odpověď níže):-D
Vy ale přece máte na víc, než přisprostlá matadorka od Ostravy, že.;-)

tejaja tejaja

15. 10. 2015 12:30

casino: :-D:-D:-D Aká otázka, taká odpoveď. Na slušnú otázku by bola slušná odpoveď. :-D;-):-)

casino casino

15. 10. 2015 12:26

tejaja: Danca:
Ale notááák, dámy...

boobie:
To je patrně kudrnka, tedy něco co se stejně nejí (pokud tedy nemáte nerezové hrdlo) a spíše je to jen takový místní folklór:-//

Danca Danca

15. 10. 2015 12:18

tejaja::-D:-D:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

15. 10. 2015 12:12

boobie: mozog pre natvrdlých ;-)

boobie

15. 10. 2015 12:09

co má být ten zelený chuchvalec kydnutý vedle knedlíků?

1 8 9 10 11 12 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz