Moravská kyselica podle naší babičky
Když za okny padá sníh, venku mrzne a v kamnech praská dříví, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica, připravovaná podle receptury našich babiček, postaví na nohy snad každého.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,86 g |
| Tuky | 22,53 g |
| Vláknina | 5,51 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Moje poznámka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 1 minutou
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 45 minutami
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 4 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 5 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 6 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 6 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 6 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 7 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 8 hodinami
Tématické fráze:
zelová polévka jako od babičky,
zelová polévka,
krkonošská kyselica,
moravská kapustnica,
polévka kyselica,
oravvska kyselica,
recept na moravskou kyselici,
kýselica,
moravská kyslyca,
moravské polévky,
recept na kyselicu,
recept na moravskou kyselicu,
krkonošska kyselica recept,
moravská fazolačka,
moravské presnaky,
kyselice,
moravska kyselioca,
moravskakyselica,
moravská polévka,
pravá moravská kapustnica
Suroviny:
zelí kysané,
voda,
smetana zakysaná,
maso uzené,
koření nové koření,
kmín mletý,
chilli,
pepř mletý,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
vejce,
pažitka
Komentáře (17)
A k tomu zelí.Domácí kysané zelí nedělám, pro malou rodinu se to nevyplatí. Jinak kysané zelí je kysané zelí a je jedno, zda v tomto případě jde do polévky to sudové nebo ze sklenice. Ale naprosto chápu, že jsou fajnšmekři, kteří dávají přednost domácímu nakládanému zelí dle vlastních receptur.
Zelové vody je ve sklenici pramálo, takže se stejně musí přidat voda, která kyselost zmírní a jak sám název říká, je to kyselica a ta má mít přeci kyselý říz
Kdo má, tak zajisté dá zelí ze zeláku...
Rcp ani jen nenaznačuje co se zelovou vodou