Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka III.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

16. 12. 2014 16:26

Suroviny pro 10

10

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 573 kJ / 1 571 kcal
Bílkoviny26,43 g
Tuky88,19 g
Vláknina24,60 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 1,78 g
Sůl4,26 g
Sacharidy156,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Na vysvětlenou: Ta hrachovka se tam dává, protože hrách strhne tu rybí chuť, která někomu vadí. A mohu dokázat - byli jedlíci co mi tvrdili ryby nejím, to bych poznal a ty si z nás děláš legraci. Nedělal a jedli. Foto přidám až ji budu příští týden dělat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

24. 12. 2020 12:33

Tonja: Čočka se většinou jí na Nový rok, ale u nás se taky dělá ke štědrovečerní večeři. Mezi rybí polévkou a smaženým kaprem si každý dá trošku houbového kuby a uvařené čočky, abychom měli štěstí a držely se nás peníze. ;-)

Tonja

24. 12. 2020 09:49

Čtu tady už poněkolikáté, že se dříve vařívala na Štědrý den polévka hrachová. Rodina mé manželky ale vařívala na Štědrý den polévku čočkovou. Prý to tak dělali i jejich rodiče a prarodiče, hrachovku nevařili a rybí snad ani neznali. Já jsem však byl zvyklý na rybí polévku (z kapřích hlav), začal jsem ji vařit a v rodině se ujala. Musím ji vařit každoročně. A zdůrazňuji, že rybí polévka má mít rybí šmak; pokud někomu rybina vadí, ať si uvaří polévku jinou.

zujali

18. 12. 2020 23:23

U nás ji tu klasickou vařila moje maminka. Nyní ji vaří moje dcera. Občas i manžel. :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 12. 2020 23:17

Eja57: Ja nikdy polevku z ryb nevarila, nepapala ,proto me toto zaujalo a mozna se pridam k fan clubu, rybicko-hrachovych..:-D

jan.alois jan.alois

18. 12. 2020 22:06

Eja57: Dej trochu té tvé do kastrolku a přidej hrachovku jen na zahuštění a ochutnej a uvidíš třeba budeš potom vařit obě. :-D

jan.alois jan.alois

18. 12. 2020 22:04

Eja57: u nás vaříme pěti a více litrový hrnec . pro jednu dceru do sklenice , a potom přijde Zdenda a dědo máš polívku a taky sebou ,tak to dopadne ,že kvůli tomu ,aby byla hustá padnou i tři. Záleží na tom kolik je hlav vnitřností a zeleniny. Čím více tím méně hrachovky. Jednou jsem jí vařil desetilitrový kýbl ,ale to nebylo na vánoce to bylo pro bandu nenažranců co rybí neradi a nezbylo ani Ň.:-)

mika59 mika59

18. 12. 2020 21:29

Eja57: Podle mně to vypadá jako kompromis..Naši mladí když se před x léty vzali byli zvyklí každý na svou. Dcera na rybí její manžel na hrachovou. Několik let měli jeden rok rybí, druhý hrachovou. A jak myslíš, že je to dnes už i s velkými dětmi?..Všichni se těší na tu vánoční rybí..;-):-K

Eja57 Eja57

18. 12. 2020 21:24

mika59: no ale jak to píše Cat...jsem teď ještě sondovala a našla jsem mezi známými dvě rodiny, kde to také znají jako starý rodinný recept...taky jsem "konzerva" na Vánoce, ale ono to asi bude moc dobré....

zujali

18. 12. 2020 21:20

mika59: souhlasím s vámi :-)

mika59 mika59

18. 12. 2020 21:06

Eja57: A mně zase příjde..chci rybí nebo hrachovku. Přece je každá jiná, a na Vánoce chci tu co mám ráda.. Proč vařit obě v jednom?..Ale asi jen můj názor..:-K

Eja57 Eja57

18. 12. 2020 20:43

cathleen: tak tu vaši rodinnou polévku bych si s chutí dala, to neznám:yes:
Ale - Vitaňácká hrachovka je výborná, v receptu není uvedeno, jak velký kotel má nakonec vzniknout, ale dva pytlíky mi přijde hodně...ale pro brblaly, že rybí polévku nééé mi to přijde jako skvělá volba:yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 12. 2020 14:17

casino: asi bude záležet na poměru rybího vývaru a hrachu. U nás doma se odjakživa vařila hrachová na máslové jíšce, se zeleninou, která se ředí rybím vývarem a přidává se do ní obrané maso. Hrách je v ní cítit...a ryba také :-8 Až po mnoha letech jsem si v kuchařce Miloše Štěpničky přečetla, že takhle polévka (hrachovo-rybí) by měla být staročeská.
Ano, čtverečky jsou k odklikávání. Jestli je potřeba něco dokoupit nebo i to, zda jste použil všechny napsané suroviny. ;-) Stejné je to u kroků postupu, také si je můžete odkliknout.

Dajda Dajda

18. 12. 2020 14:05

jan.alois: :-K

jan.alois jan.alois

18. 12. 2020 13:22

Dajda: to nebylo myšleno sarkasticky. Jen jako poznámka.

Dajda Dajda

18. 12. 2020 13:13

casino: Casino, jsou strávníci, kteří nemají rádi rybu, když je moc poznat, že je to ryba, králíka, pokud chutná jako králík atd. :-O Zároveň mají pocit, že o Štědrém večeru se ryba jíst musí, a tahle polívka může být jistým kompromisem mimo jiné také mezi tím, co jedli naši předkové ke štědrovečerní večeři, a co jíme my dnes. Už jsem naznačovala, že dříve to byla právě hrachová polívka. Beru Váš humor, mám ho dokonce ráda, ale není nutné se posmívat za každou cenu!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rybi polevka rybi polévka top recepty jedle rybi vnitnosti rybí polévka s hrachem nejlepší rybí polévka v troubě rybí polévka v troubě recepty na rybí polévky rybí polévka čaj příprava rybí polévka vitana rybí polévka z kapra s hrachem rybí polévka z kapra babicina rybí polevka s hrachovou rybí polévka z kapra lada hruška rybí polévka babiččina rybí polévka podle ládi hrušky rybí polévka podle hrušky rybí polévka od ládi hrušky

Suroviny: vnitřnosti rybí, máslo, mrkev, petržel, celer, cibule, rohlík, polévka hrachová se slaninou vitana, sůl, kmín celý, ořech muškátový, květ muškátový

TopRecepty.cz

Rybí polévka III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3p64