Postup přípravy
Krok 1: Filety z kapra co 2 – 3 mm prořízneme až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí kostiček, které se přeruší a nevadí pak při konzumaci. Filety posolíme.
Krok 2: Větší kus alobalu potřeme sádlem, na alobal položíme krajíc chleba, na chleba dáme filet a posypeme mletou paprikou.
Krok 3: Na rybí maso dáme kolečka cibule, plátky slaniny a tvrdého sýra.
Krok 4: Nahoru dáme papriku, nejlépe v různých barvách, nakrájenou na kostičky.
Krok 5: Pokapeme plnotučnou hořčicí a kečupem.
Krok 6: Zabalíme do alobalu a vložíme do žhavých uhlíků, na gril nebo do trouby. V závislosti na teplotě a tloušťce porcí pečeme 20 až 40 minut. Po dopečení vyjmene ihned z alobalu, protože při zchladnutí by se alobal mohl přilepit k pokrmu.
Zveřejněno 1. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba zapečená podle trampů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0XO
Moje poznámka
Ryba zapečená podle trampů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R0XO
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 12 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno 22. 8. 2025 09:00:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízky v jogurtu
LADIDUSAN před 3 minutami
Kedlubnová polévka
Topreceptyzk před 16 minutami
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 22 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 36 minutami
Likér z aronie
Evka1670 před 1 hodinou
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vezuzi před 2 hodinami
Focaccia s bramborami a šunkou
Eva_H před 2 hodinami
Cottage vejce
HelenkaP před 3 hodinami
Vepřové kolínko z papiňáku dopékané v troubě
Slavista62 před 7 hodinami
Kuře na paprice
Aztec před 12 hodinami
Tématické fráze:
zapečená ryba,
recepty zapečená ryba,
filetování cejna,
trampské recepty,
recept na zapečenou rybu,
zapekana ryba,
recept okouník v alobalu,
zapečená ryba recept,
filetování cejnů na salát recept,
zapečená ryba se zeleninou v alobalu,
zapečená ryba na grilu,
recepty na ryby,
zapečená ryba v pečené v alobalu,
rozpustí rybí kost v žaludku,
při filetování kapra vadí kostičky,
prořezávání kostí u kapra,
zapecene ryby,
uprava cejna,
recepty na zapecene ryby,
recept na cejna na grilu
Suroviny:
filet z kapra,
chléb,
slanina,
sýr tvrdý,
paprika,
cibule,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
paprika sušená sladká,
sůl,
sádlo
Komentáře (6)
Zkoušel jsem prořezat i cejna vcelku ( co by z cejna po filetování zbylo
U receptu http://www.toprecepty.cz/recept/38026-rybi-skvarky... se rybí kousky neprořezávají, ale praží do křupava. Kostičky pak již nevadí, rozpadají se. Tak se dají - tepelnou úpravou - kostičky rozrušit a pokud jsou malé - krátké, tak nevadí vůbec....rozpadnou se. Zde je i recept na kapra bez kostí bez prořezávání - http://www.toprecepty.cz/recept/9178-nevykosteny-k... Nezkoušel jsem jej. Příprava trvá moc dlouho
Důležité je při běžných časech přípravy pokrmu právě to prořezání kostiček na délku 2 -3 mm.
Pak již na způsobu další úpravy, pokud jde o kostičky, nezálaží.
Nezbude než odzkoušet prořezání při různých úpravách ryb
Znám to z kuchařek M. Štépničky, který to dělá zcela stejně, ale pak rybu SMAŽÍ - smažením ve vroucím oleji ty kousinky kostiček zkřehnou nebo se i úplné ztratí. Vánočního kapra už léta neděláme jiank.
Tady je technologie jiná a myslím si, že tímhle nařezáním v kapřim mase (a následným pečením v alobalu) z ypsilonkových kosticek vzniknou kousky, kousíčky pichlavých kostí. Nebo si to představuji špatně?