Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 514 kJ / 2 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,03 g |
Tuky | 68,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 357,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Aby se vám mawa nepřipekla je vhodné použít kvalitní hrnec s tlustým 3-vrstvým dnem. http://ecx.images-amazon.com/images/I/51+J-9pT6oL....
V žádném případě nezkoušejte udělat mawu z odstředěného mléka apod.
V Indii se mawa prodává již hotová a vypadá jako sýr. Mawa je základem téměř všech indických sladkostí.
Ghee pomáhá aby se mrkev nepřipálila a dodává desertu máslové aroma.
Halwa se jí většinou teplá jako desert po večeři.
Často se během svátků zdobí jedlým "alobalem" z čistého stříbra.
V Indii mají mrkve tmavší barvu a tudíž ji na Západě indičtí kuchaři občas přibarvují potravinářským barvivem http://3.bp.blogspot.com/-LXERleIHfsc/Us_c6YvP8PI/...
Toto je nejtradičnější nejekonomičtější recept na mrkvovou halwu, kvůli dlouhé době přípravy mnoho lidí volí kratší cestu jako je sušené mléko, mawa z ricotty nebo mascarpone, kondenzované mléko, mikrovlná trouba atd.
Tento recept je však nejautentičtější, nejklasičtější a nejlevnější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 2. 2015 09:11
cathleen: To mě napadlo, proto jí vysvětluju, že Podobné recepty slouží k něčemu jinému, že stačí dát odkazy na ghí a moučkový cukr do poznámky k receptu
5. 2. 2015 08:52
zizala, tejaja: myslim, že recepty dala do podobých sama autorka této halvy - kvúli výrobě ghí a mletí krystaloveho cukru na moučkový, které tady v receptu použila
5. 2. 2015 08:28
zizala:Jarka, tiež som sa divila Už je to preč.
5. 2. 2015 07:49
Proč jsou v podobných recepty, které s tímto receptem nemají pranic společného - ghí a moučkový cukr Odkazy na použité suroviny se mohou dát do poznámky. Do podobných patří něco jiného
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 19 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 23 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 6 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 8 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 9 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 9 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 9 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 9 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 10 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: halva recept carrot halwa recept mtkvova halva mrkvová chalva recept na indická halva vyroba mawu gadžár ka halva indická mrkvová halva halva recepty gajar indicky dezert khoya příprava recept halwa indická indicky dezert mrkvová chalva indický mrkvový dezert mrkvova chalwa indická mrkvová chalva mletí mrkve halva výroba výroba halvy recept gadžár ka halva
Suroviny: mrkev, mléko plnotučné, cukr krystal, ghee, kardamom, ořechy
Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nolE
4 názory