Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 514 kJ / 2 274 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,03 g |
Tuky | 68,40 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 357,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáte vařit mléko a za častého míchání jej zcela vyvaříte, až vám úplně na dně hrnce zůstane hustá bílá hmota, které se v hindštině říká mawa nebo khoya.
Krok 2: Mezitím, co se vám mléko vaří (cca 30-50 minut) oloupete mrkve a nastrouháte je. Jakmile je mawa hotová přidáte do hrnce mrkev a ghee a přiklopíte jej.
Krok 3: Mrkev necháte dusit ve vlastní šťávě.
Krok 4: Nasypte cukr do mixéru a melte ho cca 1 minutu, dokud se z něj nestane moučkový cukr.
Krok 5: Kardamomy rozkrojte a v kmoždíři utlučte jejich černá semínka, která najdete uvnitř. Cukr a kardamomový prášek přisypte do hrnce. Nepřiklopujte ho a nechejte vyvařit co nejvíce vody. Halwu podávejte teplou v miskách a s oříšky anebo ji dejte ztuhnout na plech vymazaný s ghee a po ztuhnutí jí nakrájejte na čtverečky anebo diamanty.
Krok 6: Můžete doprostřed každého dílku dát jednu oloupanou mandli.
Zveřejněno 5. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nolE
Moje poznámka
Mrkvová halva (Gajar ka halwa)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nolE
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 4 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 12 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 4 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 14 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 33 minutami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 1 hodinou
Sýrová roláda
Fitulka před 1 hodinou
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 1 hodinou
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 3 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 3 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Tématické fráze:
halva recept,
carrot halwa recept,
mtkvova halva,
mrkvová chalva,
recept na indická halva,
vyroba mawu,
gadžár ka halva,
indická mrkvová halva,
halva recepty,
gajar indicky dezert,
khoya příprava recept,
halwa indická,
indicky dezert mrkvová chalva,
indický mrkvový dezert,
mrkvova chalwa,
indická mrkvová chalva,
mletí mrkve,
halva výroba,
výroba halvy,
recept gadžár ka halva
Suroviny:
mrkev,
mléko plnotučné,
cukr krystal,
ghee,
kardamom,
ořechy
Komentáře (5)