Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová kaše - dokonalá

Zvláštní a zcela jiný recept na bramborovou kaši, která zaujme nejen množstvím másla. Na běžné jídlo ji asi připravovat nebudeme, nicméně jako zajímavý experiment - proč ne.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

19. 2. 2015 11:30

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie11 050 kJ / 2 641 kcal
Bílkoviny21,75 g
Tuky206,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy164,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Čtvrtka másla??? http://www.labuznik.cz/clanky/systeme-internationa...

V původním receptu podle Joela Robuchona je údajně psáno „přidat na každý kilogram brambor půl kilogramu másla“. Nevím… Když jsem ale viděl vedle šesti větších brambor čtvrtku másla, tak mi táhlo hlavou, že Joel Robuchon byl asi chabrus na hlavu. Omlouvám se mu, protože brambory nakonec bez problému do sebe pojaly celé máslo a jisto jistě by si smlsly i na další kostce téhož. Že jsem ho nedal víc, pak jenom proto, že v domě už dalšího nebylo. Kaši lze dochutit čímkoliv, dovedu si představit ořechy či oříšek, nebo parmazán…, zelené býlí a píší prý i červenou řepu!!!, ale u nás ji máme nejraději jen tak, s máslem.

Zdroj: IHNED.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 2. 2015 13:17

Dovolím si přidat odkaz na video, kde se dá dovědět více o margarínech a olejích. Já osobně máslo nazatracuji, ale někdo ho nemůže konzumovat např. v důsledku vysokého cholesterolu a hledá nějakou alternativu. A ještě všeobecně k potravinám, pokud má některý výrobek logo Vím co jím, tak tomuto výrobku dávám přednost.
http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/videa/Myty-o...

radiator radiator

20. 2. 2015 11:02

Kaši dávám bod a určitě vyzkouším:-p:yes:

radiator radiator

20. 2. 2015 11:01

spagetka:Špagetko, naprosto s tebou souhlasím:-) Máslo nám určitě neškodí jako ty náhražky, o kterých nám říkávali, jak jsou zdraví prospěšné. Dnes i odborníci na zdravou výživu připouští, že máslo se má také konzumovat, protože obsahuje vitaminy, hlavně A a D, které podporují vstřebávání vápníku, důležitého prvku pro zdravé kosti a zuby. Nakonec se k němu vracejí i profi kuchaři, kteří máslo používají místo rostlinných tuků, protože dodává jídlům chuť;-)

spagetka spagetka

20. 2. 2015 10:19

Br.kaši můžeme i jen jako samostatné jídlo. Způsob vaření ve slupce neznám, jen mám obavu, že než bych je oloupala, byly by studené, a tedy k nepoužití na kaši, a v rukavici to určitě nezvládnu.
Ale nakonec mám ráda kaše na různé způsoby i různě ochucené, takže proč to nezkusit.
Jinak bez másla není br. kaše. Na kilo brambor mi přijde skoro toho másla i málo :-D:-D:-D Dávám hodně másla, zkusím příště zvážit, protože dělám br.kaše z většího množství brambor než z kila. Jinak smetana a pravá domácí (jen, kde ji sehnat, že?) dělá z br.kaše luxusní pocchoutku:yes::yes::yes:)
Pro Jája: máslo je rozhodně zdravější tuk, než různé Ramy, Flory apod.uměliny, které se tvářej jako zdravá náhražka másla. Moji rodiče i prarodiče vařili a používali výhradně máslo a sádlo. Dožili(mamka ještě dožívá) se 95 let a byli skoro hubení, určitě ne tlouštíci.

Dajda Dajda

20. 2. 2015 10:05

Jája: A kdo říká, že tu kaši sní jedna osoba a že anorektické vycmrndliny jsou zdravější?:-O Nebo že si takovéhle luxusní jídlo nedopřejeme jen občas, o svátcích? :-D Svíčkovou a dort taky neděláme každý den.

Jája

20. 2. 2015 09:56

pak nemá být tenhle národ tak tlustej a trpět na různé choroby.tlouštíci by si měly hradit náklady na léčbu sami, když se dobrovolně ničej a naládujou do sebe půlku kostky másla k obědu...

Hell. Hell.

19. 2. 2015 22:47

Takže nejprve mě zarazilo vaření brambor ve slupce...
CASINO po delším dumání.... HEZKÝ!!
Ono zavedená rutina se těžko vybíjí.. ale já jsem docela slušnej vrah :-D , já to zkusím :-D . Porce másla je tedy darda...no ale usuďmež, že jsou tací (zrovna já, například :-D ), kteří br.kaši jí jako hlavní jídlo, čili mi příjem tuku z ničeho jiného nehrozí..mám ji samože ozvláštněnou bílkovinou-kus tvrdého netučného sýra v druhé ruce, zeleninou -rajčata, okurky, salát - kolem kaše hustě obloženou., páč jinak by to jídlo nebylo vyvážené, že :-). Z té kostky másla sním jen část-svou porci....hm, hm, ono to nebude až taková hrůza, jak to tukově na první pohled vypadá....a smetku nahradím mlékem, jako vždy... :-) Takže jo! Zkusím o víkendu! Když mě nechaj dělat domácí práce :-D

Ivana79 Ivana79

19. 2. 2015 20:57

Mne by ani nebolo az take divne to maslo,teda to mnozstvo,ale to,ze sa varia v supke :-O To musim na kasu vyskusat :-))

PipiDlouhaPuncocha PipiDlouhaPuncocha

19. 2. 2015 13:45

Dedecek daval do kase take hodne masla (ctvrtku). Byla to jeho specialita :-p, mel take vice sily nez babicka to mnozstvi pro pocetnou rodinu poradne vymichat:-).
My dnes na masle trochu ubirame, ale postup dodrzujeme ;-)

MajaV

19. 2. 2015 13:42

Věřím, že je dokonalá, tolik másla;-) Ale jednou za čas proč si nepochutnat?:yes: Určitě vyzkouším:-)

chocolate chocolate

19. 2. 2015 12:30

Bez masla neni dobre kase, byt nam by stacilo tak 100g, ale verim, ze kdyz se vari ve slupce, prijmou i tu kostku.Budu muset vyzkouset;-).
U nas chutna kase i se zakysanou smetanou.A o kasi s pecenym cesnekem se klidne deti poperou:-D.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: bramborová kaše bramborová kaše recept nejlepší bramborova kase bramborove pyre bramborová kaše robuchon bramborová kaše bez másla luxusní bramborová kaše bramborová kaše z nových brambor přesolená bramborová kaše recept na bramborovou kaši bramborová kaše podle robuchona recept bramborova kase bramborová kaše s robuchon bramborová kaše bramborová kaše jinak bramborové pyré recept bramborova kase z brambor ve slupce bramborová kaše s mlékem recept recepty bramborova kase bramborová kaše z brambor vařených ve slupce

Suroviny: brambory, máslo, sůl, smetana

TopRecepty.cz

Bramborová kaše - dokonalá

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vjn