Domácí jogurt
Vyzkoušejte si připravit vlastní jogurt v pohodlí vaší kuchyně. Dle podrobného návodu to zajisté bez problému zvládnete. Do jogurtu můžete přidat čerstvé ovoce, které máte zrovna doma.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 457 kJ / 109 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 10,67 g | 
| Tuky | 2,67 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 20 mg | 
| Sodík | 93 mg | 
| Sůl | 0,13 g | 
| Sacharidy | 10,67 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mléko svaříme na 60 °C (stáhneme, když se začnou dělat bublinky).
	Krok 2: Odstavíme a necháme pod pokličkou vychladnout na prst (tak, aby nás prst nepálil).
	Krok 3: Do větší mísy dáme půlku jogurtu. Po vychladnutí mléka ho přidáváme po částech naběračkou do jogurtu a mícháme přitom metličkou.
	Krok 4: Poté nalijeme do skleniček a uzavřeme. Necháme v teplém místě minimálně 6 hodin stát. Já použila troubu, kterou jsem pustila na 50°C. Někdo dává do peřin.
	Krok 5: Jogurt vychladíme v lednici a poté ho můžeme smíchat s ovocem.
Zveřejněno 26. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Moje poznámka
					
				
Domácí jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2oYM
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 5 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 5 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 8 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recepty na domácí jogurt v jogurtovači, 
						
						
							domácí jogurt, 
						
						
							recept na domácí jogurt v jogurtovači, 
						
						
							domaci jogurt recept, 
						
						
							nejlepsi domaci jogurt, 
						
						
							jak na domácí jogurt, 
						
						
							recept na domácí jogurt, 
						
						
							jak dělat jogurt, 
						
						
							domácí jogurt v termosce, 
						
						
							domácí výroba jogurtu, 
						
						
							nejlepsi domaci jogurt recept, 
						
						
							recepty na domácí jogurt, 
						
						
							jak dělat jogurt v jogurtovači, 
						
						
							děláme jogurt, 
						
						
							domaci jogurt z čerstvaho mléka, 
						
						
							bulgaricus.cz, 
						
						
							jak dělat domácí jogurt  recept, 
						
						
							jak dělat domácí jogurtu, 
						
						
							priprava jogurtu v domacim jogurtovaci, 
						
						
							recept na jogurt z jogurtovače
						
					
						Suroviny:
						
							mléko, 
						
						
							jogurt bílý, 
						
						
							jahody, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
Komentáře (8)
Mlieko nezohrievam, nalejem aké je z chladničky, pridám cca 3 lyžice jogurtu a zapnem. Z mnou urobeného jogurtu dokážem ešte postupne 2x urobiť pevný jogurt. Žiadny nadbytočný cukor ako v jogurtoch z obchodu. Kto má vysokú spotrebu jogurtu, doporučujem.
Domácí jogurt si doma děláme již více jak 5 let.
Nejprve jsme na něj používali jogurtovač, ale od února letošního roku dávám jogurt do termotašky, zalím do deky a za 5-6 hodin je supertuhý jogurt. Používám jogurtovou kulturu, viz. www.bulgaricus-eshop.cz/catalog/pro-domacnosti