Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 799 kJ / 2 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,90 g |
Tuky | 203,85 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,90 g |
Sacharidy | 15,20 g |
Postup přípravy
Před prošpikováním je lepší dát na cca 20 minut nakrájenou slaninu do mrazáku, pak se lépe do masa zasouvá. Krok 2: Zbytek slaniny, která se již do masa nevejde, nakrájíme na nudličky a v papiňáku ji na oleji osmažíme do zrůžovění.
Prošpikované maso utáhneme nití, aby během dušení hezky drželo tvar, vložíme na osmaženou slaninu a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 3: Podlijeme horkou vodou, zlehka osolíme, opepříme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme 60 minut. Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme a pokud je maso již měkké, společně se slaninou ho z hrnce vytáhneme a odložíme stranou. Do šťávy dáme růžičky brokolice, nakrájený košťál a podle potřeby přidáme i menší množství vody.
Hrnec opět uzavřeme a od doby varu vaříme 5 minut. Poté hrnec otevřeme a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 5: Omáčku podle potřeby dochutíme, přidáme medvědí česnek, slaninu a necháme prohřát. Do omáčky také můžeme dát prohřát nití zbavené a na porce nakrájené maso. Pokud nám vadí, když je maso na talíři “opatlané“ omáčkou, dáme ho prohřát do hrnce na pařák.
Jako přílohu je vhodný bramborový knedlík.
Zveřejněno 30. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnKG
Moje poznámka
Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnKG
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 4 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 15 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 4 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 4 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 5 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 6 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 7 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 8 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 9 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 9 hodinami
Tématické fráze:
hovezi klizka,
cesnekova omáčka s hovezim,
vadí niť na jídlo,
vepřova plec v papiňàku
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina,
brokolice,
voda,
olej,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (13)
cecilka:Cecilko,určitě se klasickým česnekem nic nepokazí.Já bych ještě do rozmixované omáčky přidala narobno nakrájenou nať lahůdkové cibuky
Za milé komentáře a za zájem všem děkuji
Vďaka za radu.