Cheesecake

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 231 názorů

595

Suroviny

250 g BeBe sušenek
125 g másla
600 g krémového sýra (Lučina, žervé, smetanový sýr, tučný měkký tvaroh, ricotta, mascarpone, pomazánkové máslo - nebo jejich kombinace)
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička citrónové šťávy
3 vejce + 1 žloutek
500 g zakysané smetany (250 g je na potření hotového moučníku)
Recept si zatím oblíbilo 95 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V robotu podrtíme sušenky, přidáme změklé máslo a vytvoříme kompaktní hmotu. (Jde to i ručně - v mikrotenovém šáčku sušenky drtíme válečkem nebo paličkou na maso.)

  2. Hmotu upěchujeme na dno kulaté otevírací dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Celou formu je potřeba dokonale vytřít máslem.

  3. Podklad dáme do ledničky, troubu rozehřejeme na 200°C a připravíme krém.

  4. Smetanový sýr ušleháme dohladka, přidáme cukr, opět zašleháme a stejně zapracujeme i ostatní suroviny - tedy zakysanou smetanu (250 g) a citrónovou šťávu. Vajíčka a žloutek vmícháme na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Necháme 5 minut stát v pokojové teplotě a vložíme do trouby. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 20 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!

  5. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka (pokud mají tendenci se zavírat, strčíme mezi ně a sporák vařečku) a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.

  6. Vychladlý zakryjeme alobalem a uložíme do ledničky do druhého dne.

  7. Před podáváním potřeme povrch zakysanou smetanou prošlehanou se lžící moučkového cukru a lžičkou citrónové šťávy.

  8. Zdroj: časopis Apetit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 692 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cheesecake

  • magdalenka magdalenka

    Lenka:ak máš roztváraciu formu, na dno zacvaknúť ten papier, aby trčal dokola von. Boky vytrieť dosť na hrubo maslom, ja vytriem aj to dno, pre istotu...:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Lenka: lenko, prodávají kulatý pečící papír odpovídající průměru formy, ten jen položíte na dno a je to.;-)
    Já ho koupila v kauflandu, ale určitě i domácí potřeby nebo papírnictví či jiné markety. V balení jsem měla, myslím 10 kusů - to už nevím přesně

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Prosím vás, podle tohoto receptu peču cheesecake často, pořád ale nemůžu přijít na to, jak mít okraje tak hezky rovné jako na obrázcích.. když dortovou formu vystelu peč. papírem, všechny záhyby jsou pak i na krajích dortu.. :-/ nevíte, co s tím? děkuji předem :-)

    Odpovědět

  • Štěpánka Štěpánka(neregistrovaná)

    už jsem ho pekla podruhé, jendou z celé dávky jednou z poloviční, na poloviční vycházelo cca 125g cukru, dala jsem 30g a bylo to až dost :-)
    Dort je výborný, nemůžu si vynachválit recept :-) všem moc chutnal a už se těším až ho zase zkusím znovu

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Dáša:Vždyť autorka píše,že v dortové formě a na obrázku vidíte,jak je dort vysoký,tak do koláčové formy by se nevešel.Já ho peču ve vodní lázni a půl hodiny stačí,jak už jsem psala:-))

    Dáša:

    Odpovědět

  • Dáša Dáša(neregistrovaná)

    Prosím Vás, to se dělá v dortové formě nebo v té nižší formě na koláče??

    Odpovědět

  • Simona Simona(neregistrovaná)

    Vladimír Lisý:přesně to se mi ted stalo, je hodně řídký, proto dávám na Vaši radu dopéct na dalších 20 minut, držte mi palce at se to povede jako Vám :-)

    Vladimír Lisý:

    Vladimír Lisý:

    Odpovědět

  • Tereza Tereza(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli cheesecake dobře ztuhne, když jej udělám z tvarohu? Nevím, z čeho byl dělaný ten na obrázku, ale příliš ztuhlý mi nepříjde :)

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Lucka:Máte pravdu,cukru je moc,dala bych místo 250g polovinu.Já peču ve vodní lázni tak,že dám dort na plech s horkou vodou 30min. při 160stup.Nikdy netekl.:-)

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Dobrý den, včera jsem ho zkoušela a je na můj vkus zbytečně sladký a i při přesném dodržení postupu se roztéká. Škoda :-/ snad se mi příště povede líp ;-)

    Odpovědět

  • Neřeknu Volalová Neřeknu Volalová(neregistrovaný)

    Chessecake je moc dobrý ale zatím jsem měla jen kupovaný. Zítra upečeme s maminkou a doufejme že se povede :))

    Odpovědět

  • Adéla Adéla(neregistrovaná)

    Perfektní recept... Už jsem pekla dvakrát, navrch vždy přidám nějaké ovoce a zaleju želatinou a dortík je jak z kavárniček apod. Naprostá bomba :yes:;-)

    Odpovědět

  • Vladimír Lisý Vladimír Lisý(neregistrovaný)

    Musím pochválit autorku za recept :yes: ;-). Já jsem s přítelkyní dělal pouze z ricotty v plynové troubě, bohužel tam nevidíme na kolik stupňů se to dělalo ale 30 minut bylo málo a cheesecake nebyl tuhý tak jsme to dali péct na ještě dalších 20 minut a cheesecake bez problému ztuhl ;-). Takže pro ty kterým cheesecake neztuhl doporučuji ho dát do trouby o něco déle a dopéct.

    Odpovědět

  • vampirekx vampirekx(neregistrovaný)

    Vynikajici:)..delam z kila tvarohu,a je opravdu skvely!!!..kde se hrabou kupovane dorty z cukrarny....:-K:-phttp://www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Barbora Barbora(neregistrovaná)

    Už je v troubě :-8 tak doufám se povede na jedničku! :-)) Díky za recept ;-)

    Odpovědět

1 3 4 5 6 7 9 12 16

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cheesecake recept originál mascarpone recepty dort chesse recepty chesse nepečený chesse cake chesse cake recept chease cake recept top recepty cheescake recept cheescake chiskake chessecake cheesecake recept originál nepečený chess cake recept chesecake recepty chesse chesscake recept cheescake nejlepší cheesecake cheesecake z mascarpone pravý cheesecake recept

Zapomněl/a jsem heslo