Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné domácí houskové knedlíky

Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí houskové knedlíky se nám podle receptu se spoustou rad a vychytávek určitě podaří.

Hodnocení receptu je 5,0 (198×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 44 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez kynutí

60 min (44 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez kynutí)

29. 3. 2009 22:48

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

2 šišky - 20 plátků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 250 kJ / 1 733 kcal
Bílkoviny62,28 g
Tuky17,06 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 832 mg
Sůl1,97 g
Sacharidy324,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krájím nespotřebované housky nebo rohlíky do zásoby, nechávám je důkladně prosušit, nasypu je do sklenice s víčkem a mám je vždy v zásobě při vaření knedlíků nebo knedlíčků do polévek.

Když mám při dělání knedlíků po ruce pouze čerstvé pečivo, nakrájím ho na kostky, dám do misky, vložím do mikrovlnky (nepřiklopené) a zapnu na plný výkon na 30-50 sekund (čas závisí podle výkonu mikrovlnky) - kostky musí být horké, ale ještě měkké a musí z nich odcházet pára. Promíchám, nechám vychladnout a mám krásně usušené kostky do knedlíků. Než zadělám těsto, tak jsou akorát.

Postup na tvarování knedlíků najdete tady - http://www.toprecepty.cz/recept/19591-knedliky--ho....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

16. 1. 2011 19:27

S dovo přidám foto:-8

senky senky

16. 1. 2011 19:26

Miri,dík za skvělý recept,za 25 let vaření jsem knedlíky doma vařila poprvé(tedy kynuté na slano) a jsou špičkové!!;-) Těsto mi zadělala pekárna,jen příště udělám menší šíšky (první šiška bojovala s kastrolem,ale to je jen moje špatná technická vybavenost):-p:-p.Posílám bodík:yes::yes:

Dadoska

4. 11. 2010 20:59

Tak jsem je vyzkoušela a musím říct, že podle super postupu jsem to zvládla levou zadní:yes::yes:. Sice jsem obavami z výsledku zapomněla osolit vodu, nicméně na chuti to vůbec nebylo znát.;-) Přítel prohlásil, že jiné než tyto nechce a knedlíkům v marketech se mám velkým obloukem vyhýbat. :-D A k tomu ještě vepřové na smetaně také odsud z topek a mladej jenom chrochtal blahem :-)):yes:

Dominika

2. 11. 2010 18:38

Dokoalé :-K ..Akorát i když je vyválím krásně do válce,stejne z nich vždycky vzejdou takové placky..:-p ale jinak chuťové vynikající...Jak to děláte že je máte tak krásné?

misza misza

14. 10. 2010 07:29

Mirčo teď koukám na ten tvůj recept a moc se mi líbí:-K Super nafocený postup. Recept si uložím;-) Někdo mi říkal, že droždí nesmí přijít do kontaktu se solí:-O Že to pak nekyne:-8 Ale jak čtu tak to není pravda:-O

mirca75 mirca75

14. 10. 2010 06:52

Dito (neregi.):-), jsem moc ráda, že se knedlíky povedly:-). Toho droždí, je myšleno rovné množství, tzn. max. 1/4 kostky. Už jsem to do recetu raději doplnila;-). Jinak, že bylo droždí cítit na chuť, mi spíš přijde jako chyba v droždí, než v množství. To, že by bylo špatně rozmíchané, se mi nezdá - v pečce to podle mě nehrozí a pokud zaděláváte ručně, tak určitě děláte kvásek, který pak promícháte s moukou a těsto zaděláte, takže ani tam by být kousky neměly. Tak jen doufám, že příště už bude droždí v pořádku a vy si budete moct pochutnat na 100%;-):-K.

Dita

12. 10. 2010 14:54

Tak jsem je dnes zkusila, byla to taky moje premiéra a povedly se báječně. Moc díky za zveřejněný recept a velmi názorné instrukce podle kterých se musí povést každému. Jen bych měla malinký dotaz ohledně ingredience droždí-tolik co se vejde na lžičku, odhadla jsem to tak na půl balíčku čerstvého (cca 20g) a v pár soustech se mi zdálo že jsem droždí cítila.. myslíte že ho bylo moc? nebo jsem jen těsto špatně zamíchala.. každopádně ještě jedou moc díky Mirčo!! :yes::-)

šárkačmárka

7. 9. 2010 18:58

Bibinko moc děkuji,opravdu stačí-ta odpověď:-D
Chtěla jsem být asi už moc pohodlná:-D
A úplně nej by bylo,kdyby si knedle sami naskákali do vodičky rovnou z pekárny:-D:-D:-D
Děkujííííííííííííí

Bibinka Bibinka

7. 9. 2010 18:49

Šárkočmárko(neregistrovaná), já do pečky rohlíky nedávám, ale zamíchám je do těsta když program skončí, dám si těsto na vál a tam je zahnětu ručně, aby zůstaly celé-stačí tak;-):-?

šárkačmárka

7. 9. 2010 18:39

Poprosím Bibinku ještě o radu :-K
Kdy vkládáte do pekárny kostičky pečiva?
Dvakrát se mě stalo,že se mě kostičky v pekárně rozdrtili na strouhanku i když jsem tam kostičky nedala od začátku programu:-//
Dokonce jsem zkoušela ,jak tvrdé ,tak i 3 dny staré a vždy to dopadlo stejně-kousky pečiva byli napadrť :-//
Jak vpravujete kostičky do těsta bez úhony?:-)
Děkuji moc z poradu:-8

šárkačmárka

6. 9. 2010 20:03

Dobrý večer,děkuji BIBINCE a MIRCE75 za odpovědi.
Určitě to vyzkouším,protože domácí pekárna je velký pomocník,co se týká kynutých těst,když jí nemám k dispozici,tak si dvakrá rozmyslím,jest-li budu kynuté dělat:-D
Opravdu jsem vyzkoušela receptů na knedlíky hodně a pořád nějak hledám u, kterého se usadím :-D
Až budou uvařené dám vědět:-8

Bibinka Bibinka

6. 9. 2010 12:15

Šárkočmárko(neregistrovaná), ano, já je dělám v pekárně a v žádném případě se tím nemění-jsou výborné:-pvzhůru do toho a ať se povedou:yes:

mirca75 mirca75

6. 9. 2010 10:26

Šárkočmárko(neregi.):-), v pekárně jsem je zatím ještě nezkoušela a nějak si nedovedu představit,jak bych to stíhala při již zaplém programu,přisypávat a zkoušet. Ale pokud vyzkoušíš a půjde to,dej vědět,ráda to k rcp. připíšu;-). I když - dala jsi mi brouka do hlavy,tak možná taky časem vyzkouším:-).

šárkačmárka

6. 9. 2010 09:55

Dobrý den,ráda bych se dozvěděla,jest-li někdo zkoušel tento recept za pomoci domácí pekárny:-8
Mám odzkoušené různé recepty a nevím,jest-li by tou pekárnou neztratili něco z té nadýchanosti:-K
Děkuji za radu-názor;-)

mirca75 mirca75

6. 6. 2010 22:51

MrazovaJa:-),zkoušela a jde to dobře.Jen je ihned po vyndání "z páry" a propíchání přejedu mokrou rukou a mažu máslem,aby zůstaly vláčné.Samozřejmě,že to není nutnost,ale já to takhle dělám u všech "parňáků";-).

1 8 9 10 11 12 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskový knedlíky nadýchané knedlik houskovy houskové knedlíky domácí knedlík houskový knedlík bez droždí houskovy knedlik houskový knedlík s kypřícím práškem domaci knedliky houskové knedlíky recept domaci knedlik recept houskový knedlík recept domaci knedle houskové knedlíky od babičky houskový knedlík z polohrubé mouky houskové knedlíky s kypřícím práškem houskové knedlíky z polohrubé mouky jemný houskový knedlík domaci knedliky recept nadychany houskovy knedlik houskové knedlíky recepty

Suroviny: droždí čerstvé, mléko, vejce, mouka polohrubá, rohlík, sůl, máslo

TopRecepty.cz

Jemné domácí houskové knedlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jWZ