Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou

Hledáte zdravý a pestrý pokrm plný živin a barev? Vyzkoušejte pečenou zeleninu s cizrnou, quinoou a tempehem. Už při prvním soustu vám bude jasné, že rostlinná strava nemusí být nuda. A podzim bude hned veselejší.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 862 kJ /
4 269 kcal
Bílkoviny228,70 g
Tuky73,03 g
Vláknina308,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,67 g
Sůl6,12 g
Sacharidy545,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 220 °C. Velký plech (nebo dva menší plechy) vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně cca 1,5 cm. Cuketu omyjeme a nakrájíme podélně na čtvrtky, poté nasekáme na širší čtvrtkolečka. Krok 3: Každou zeleninu vložíme zvlášť do misky, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme rozmačkaný česnek. Dobře promícháme rukama, aby byl každý kousek obalený olejem a česnekem. Přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě. Cuketu pečeme zhruba 30 minut a dýni asi 40 minut, dokud nejsou kousky měkké a opečené. Krok 4: Mezitím uvaříme quinou v zeleninovém vývaru (poměr tekutiny a dobu vaření quinoi najdeme na obalu). Uvařenou quinou necháme lehce vychladnout. Krok 5: Pokud používáme sterilovanou cizrnu, slijeme tekutinu a cizrnu propláchneme studenou vodou. Pokud máme suchou cizrnu, uvaříme ji dle návodu na obalu. Krok 6: Tempeh nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi na trošce rozehřátého olivového oleje. Když je tempeh z obou stran zlatavý, odstavíme ho a necháme asi půl minuty zchladnout. Poté zakápneme sójovou omáčkou. Krok 7: Bylinky nasekáme na drobné kousky, vložíme je do větší misky a přidáme quinou a okapané kapary. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Krok 8: Když je zelenina upečená, můžeme servírovat. Quinou, cizrnu, pečenou zeleninu a tempeh můžeme podávat odděleně naskládané v misce a doplněné sojanézou. Nebo tempeh nakrájíme na menší kousky a vše smícháme ve velké misce. Doplníme směsí čerstvých listových salátů a posypeme dýňovými semínky.

TIP: Tempeh, možnosti jeho úpravy a využití v kuchyni

Zveřejněno 7. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRP8

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRP8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Jídlo vypadá opravdu krásně :) Věřím, že nakonec nebude tak náročné, jak se zdá. 😊 Za mě rozhodně také vyhrává varianta - vše promíchat a servírovat. Ať je v každém soustu chuť všech komponent.

Tématické fráze:
quinoa semínka recepty, quinoa s pečenou dýní, tempeh recepty, cizrnový salat s brokolicí a dyní, semínka bílé quinoy, quinoa cizrna recepty, quinoa s dýní a cuketou, tempeh s dýní, recepty s tempehem, dýně cizrna kopr, quinoa recepty s cizrnou, recept tempeh s dýní, quinoa ryze a dyne, quinoa s cizrnou, cizrnový salát s dýní, cuketa a dýně s cizrnou, recepty z dýně, salat z tempehu, quinoa se žampiony a tempehem, tempeh s rýží a dýní

Suroviny:
quinoa, vývar zeleninový, cuketa, dýně muškátová, česnek, cizrna, kapary, čerstvé bylinky, olej olivový, sůl, pepř mletý, tempeh, omáčka sojová, sojanéza, směs listových salátů, semínka dýňová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu