Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 138 kJ / 33 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,80 g | 
| Tuky | 0,20 g | 
| Vláknina | 4,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 3,00 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Hovězí steak a houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dllk
Moje poznámka
					 
				
Hovězí steak a houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dllk
Nejnovější recepty
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 3 minutami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 1 minutou
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 29 minutami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 49 minutami
	
			 
	
	
Bublanina s jogurtem
Mary-Loo před 54 minutami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 1 hodinou
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 1 hodinou
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 1 hodinou
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 1 hodinou
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 2 hodinami
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							omáčka ke steaku, 
						
						
							žampionová omáčka ke steaku, 
						
						
							houbova omáčka ke steakům, 
						
						
							steak s houbovou omáčkou, 
						
						
							hovězí steak s houbovou omáčkou, 
						
						
							omáčka k hovězímu steaku, 
						
						
							omáčka na hovězí steak, 
						
						
							steakové omáčky, 
						
						
							omačky ke steaku, 
						
						
							hovezi steak s omackou, 
						
						
							hovězí steak recept s houbovou omackou, 
						
						
							houbová omáčka s hovězím masem, 
						
						
							hovězí steak s houbami, 
						
						
							žampionová omáčka ke steakům, 
						
						
							omáčka na steak, 
						
						
							omáčka na steaky, 
						
						
							omáčka k bifteku, 
						
						
							omáčky ke steaku recepty, 
						
						
							houbová omáčka ke stejku, 
						
						
							omáčka ke stejku
						
					
						Suroviny:
						
							steak hovězí, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							brambory, 
						
						
							kukuřice, 
						
						
							paprika, 
						
						
							vývar, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							máslo
						
					
 
	 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
	 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (11)
No, nezvojtil jste to poněkud?
RARE není "nevařený, syrový. Používá se u jídel jako je tatarský biftek a carpaccio." jak píšete, ale středně syrový, tedy 52°C
Správně je to takhle:
Rare - nevařený, syrový. Používá se u jídel jako je tatarský biftek a carpaccio.
Zprudka pečený, Modrý - Vařený velmi rychle, venku je spálen, ale uvnitř je obvykle chladný a stěží vařený. Biftek bude červený na vnitřní straně a sotva ohřátý. Někdy se říká krvavý.
Středně syrový- (52 ° C vnitřní teplota) Venku je šedohnědý a střed bifteku je plně červený a mírně teplý.
Středně propečený- (55 ° C vnitřní teplota) steak bude mít červeno-růžový střed. Toto je standardní stupeň vaření na většině steakových resturací a také nejobvyklejší a nejchutnější.
Střední - (63 ° C vnitřní teplota), střed bifteku je horký a plně růžový až do hněda.Venku je šedohnědý.
Střední dobře udělaný - (68 ° C vnitřní teplota) maso je lehce růžové okolo středu. vnitřní teplota ) Maso je šedohnědé ve středu a mírně ohořelé. V některých částech Anglie toto je známé jako "německý styl".
To vyšší propečení se dělá tak, že se pánev po opečení svrchu dá do trouby, na středně propečený na 110° asi a pět minut. Ono se to dodělá i vevnitř trochu víc.